A Cardinals aláírt Tyrann Mathieu-vel

Az Arizona Cardinals tegnap bejelentette, hogy aláírt az idei Draft harmadik körében kiválasztott safetyvel, Tyrann Mathieu-vel. A csapat nem hozta nyilvánosságra a játékos szerződésének a részleteit, de az nfl.com munkatársának, Albert Breer-nek az értesülései szerint négyéves 3.052 millió dolláros szerződést kapott a Louisiana State volt játékosa.

Breer értesülései szerint a szerződés 265.000 dollár aláírási bónuszt tartalmaz. Ezen felül tartalmaz még 662.500 dollárnyi bónuszt szétosztva a 2., a 3. és a 4. évre. A szerződés érdekessége, hogy a teljes összeget csak akkor kaphatja meg Mathieu ha a szerződés ideje alatt nem büntetik meg droghasználat miatt.

"Sohasem kételkedtem benne. Tudtam, hogy hosszú folyamat lesz, de végre itt ülök és nagy sokat jelent a számomra, hogy leírhatom a nevem a pontozott vonalra." - nyilatkozta a Cardinals weboldalának Mathieu a szerződés aláírásakor.

Mathieu múltját ismerve valami hasonló szerződésre lehetett számítani. A kiválasztása óta téma az NFL-ben, hogy milyen szerződést fog kapni a safety és arról is lehetett hallani, hogy a Cardinals először garantált összeg nélküli kontraktust akart vele aláíratni.

2012 augusztus 10.-én az LSU vezetőedzője Les Miles bejelentette, hogy Tyrann Mathieu-t eltiltották a futballtól mert megszegte a csapat szabályait. Mathieu több drogtesztet is elbukott és augusztus 17.-től elvonókúrán vett részt Houston-ban. Október 25.-én viszont három másik társával együtt letartóztatták marihuána birtoklás miatt. Itt már biztos volt, hogy nem tudja folytatni a főiskolai futballt így egy hónappal később jelentkezett az NFL Draftra.

(nfl.com, Fotó: usatoday.com, blacksportsonline.com)