Akeem Spence kezdő lehet?

Az idei drafton, a negyedik körben elhozott defensive tackle, Akeem Spence már az első napon megmutatta, hogy ő bizony nem viccel, és teljes erőbedobással elkezdte a munkát. Tette mindezt Jeremy Zuttah sérelmére, akivel mindjárt egy kis éles harcba is bocsátkozott természetesen csak a gyakorlat kedvéért. Vagy az odaadás, vagy egészen más miatt, az edzői stáb figyelmét is felkeltette a fiatalember, és rengeteget foglalkoznak vele a felkészülési időszak alatt, egyre valószínűbb, ha gyorsan át tud állni a Buccaneers rendszerére, akár még a kezdő nose tackle pozíciót is magáénak tudhatja.

Persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy e cél elérése könnyűnek lesz mondható, van itt még addig munka bőven! Spence azóta folyamatosan a "tilted nose" taktikát gyakorolja, melynek az a lényege, hogy a nose tackle nem egyenesen hanem 60 fokos szögben tolja el a támadófal centerét, meg is tartván azt, utat biztosítván ezzel a linebackereknek. A "tilted nose" taktikát nem alkalmazzák széles körben az NFL-ben, a Buccaneers, és persze Greg Schiano rendszeresen alapoz rá. Talán ennek is köszönhető kiváló futás elleni védelmünk. Az viszont elmondható, hogy Akeem Spence még nem sűrűn találkozott ezzel a felállással, sőt még soha. Legalábbis az Illinois Egyetemen egész biztosan nem.

"Így 60 fokos szögben, soha nem csináltam még. De külön - külön, mindenki ezt gyakorolja velem. Itt is és az újonc táborban is, szóval kezd teljesen természetessé válni." - mondta Spence.

Spence korábban nem ismerte ezt a játékelemet, de kezdi élvezni előnyeit is:

"Ez elég jól működik, néhány blokkot könnyebben legyőzök, és most azt tanulom hogyan mozogjak a B résben." - mondta.

Igazság szerint Spencenek a legnagyobb kihívás az, hogy megtanulja ezeket a számára új játékelemeket. És minél előbb megtanulja őket, annál valószínűbb, hogy előbb találja magát a kezdő játékosok között.

"Nem kell agysebésznek lenned, hogy az orrban játsszál. De rengeteg dolog nagyon gyorsan történik. Szóval a gyakorlatok ismétlése lehetővé teszi, hogy megértse a szögeket, és érezze, és nyomja. Egyre jobb lesz ez." - tette hozzá kedvesen Greg Schiano.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu