Mi változott az edzéseken Chip Kelly érkezése után?

Milyen lesz az Eagles támadó egysége Chip Kellyvel? Az NFL.com szakértője Albert Breer az Eagles edzésén töltötte a hétfői napot. A következőkben 10 észrevételt olvashattok az új irányítóról Matt Barkleyról, arról, hogy hogyan alkalmazkodik Chip Kelly a profi ligához és arról, hogyan szokják a játékosok az új rendszert.


1. A negyedik körös QB, Matt  Barkley elkövetett pár újonc hibát az edzésen, rossz helyekre dobta a labdát, illetve túl hosszú ideig tartotta azt magánál. De azoknál a dobásainál, amik jó helyre mentek, bizonyította a fantasztikus célzó képességét. Ez hosszú távon nagyon fontos, főleg abban a stílusban, amit Chip Kelly tervez használatba helyezni.

2. Egy elhanyagolt kulcsa a Kelly féle irányítónak ebben a no huddle offense-ben a következetesség. Fontos elkerülni a gyors „Three and out”- okat azaz, hogy 3 kísérletből ne érjen el a csapat 10 yardot. Hiszen ez ahhoz vezet, hogy a védelem túl sokat lesz a pályán és hamarabb elfáradnak. Egyetemi szinten a read-option játékok jók voltak arra, hogy a védő egységet a pálya szélén tartsák, de ez a stílus nem lesz olyan hatékony a profik között az NFL-ben.

3. Barkley-t képességei és erősségei jó pozícióba helyezik ahhoz, hogy ő legyen Kelly irányítója. Egy másik szempontból viszont a kar erősség Barkley és Vick között egyértelműen a veterán QB javára dől el.

4. LeSean McCoy szerint a jelenlegi játékoskeret illik majd Kelly terveihez.
Az új edző által tervezett játékokkal az olyan játékosok, mint McCoy vagy Jackson könnyen tisztára játszhatják magukat, ami nagy játékokat eredményezhetnek. Bár ez nem fog olyan könnyen működni Kelly-nek mint az egyetemi ligában.

A cikk folytatódik a Philly blog-on! Kattints ide!

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog