Barkevious Mingo jelenleg csak tartaléknak számít Clevelandben

A Cleveland Browns egyelőre csak tartalékként számít a Draft első körének hatodik helyén kiválasztott defensive end, Barkevious Mingo szolgálataira. Az eddigi offseason edzéseken a harmadéves Jabaal Sheard és a Baltimore Ravens korábbi linebackere, Paul Kruger gyakorolt az első csapattal.

"Jelenleg mindkét srác jobb. Minden korábbi helyen ahol dolgoztam mindig a legjobbakat játszattam a számukra legmegfelelőbb pozícióban. Tehát ha Barkevious legyőz egyet közülük akkor kezdő lesz. Egészen addig ők a kezdők." - nyilatkozta Brian Baker a Browns linebacker edzője.

Mingo helyzete nagyon hasonlít Aldon Smith két évvel ezelőtti helyzetére. A 2011-es Draft első körének hetedik helyén választotta ki a San Francisco 49ers és újonc idényében egyetlen mérkőzésen sem volt kezdő. Csereként viszont 506 snapnél pályán volt és 14 sacket szerzett.

Nagy feladat hárul a Browns új defensive koordinátorára, Ray Horton-ra is hogy megtalálja a módját, hogyan lehet a három játékost a legmegfelelőbb rendszerben játszatni. Horton irányításával a védelem a 3-4-es sémát fogja alkalmazni és a három játékos igencsak megizzaszthatja majd az ellenfélek irányítóit.

Az, hogy ki kezd a védelemben, különösen a külső linebacker posztján nem számít "sokat" mert a mérkőzés folyamán sok alkalommal lehetőséghez jutnak a tartalékok is. Kétségünk se legyen, hogy Mingo rögtön az első héten pályára fog lépni a Miami Dolphins elleni mérkőzésen.

"Ez a cél. Ez kell legyen mindenkinek a célja. Szeretnél játszani, szeretnél segíteni a csapatodnak, hogy győzzön de ezért meg kell dolgozni." - nyilatkozta Mingo.

A jelenlegi helyzet jó jel lehet a Browns számára, hogy Mingo-nak meg kell dolgozni a kezdőcsapatba kerülésért. A korábbi években sok elsőkörös választott egyből bekerült a Browns (vagy más csapat) kezdőjébe és ez sok esetben többet ártott mint használt. Mingo-nak jelenleg türelemre és sok tanulásra van szüksége.

(nfl.com, Fotó: clevelandbrowns.com, fansided.com)