Rueben Randle éve következhet?

Nicks és Cruz jövője kétséges, így nagyobb nyomás van a többi elkapón is. Ugyan lehet csak az edzőtábor során lesz szükség az előrelépésükre, de a legrosszabb esetre is fel kell készülni. A hírek és a nyilatkozatok alapján Rueben Randle fejlődött a legtöbbet tavalyhoz képest.

A 2012-es draft előtt az első körös tehetségek között jegyezték az elkapót, azonban annak a végére rangsorolták. Több érdekes választás következtében azonban a 2. kör végéig csúszott és boldogan húztuk be a játékost. Újonc évében 298 elkapott yardig és 3 TD-ig jutott. Nem túl nagy számok, de az elkapók rangsorában mindössze a negyedik helyen állt Cruz, Nicks és Hixon mögött (persze ne felejtsük el Martellus Bennettet sem).

"A teljes viselkedése, a professzionalizmusa kiemelkedő volt. Vajon azért mert hosszú ideig nem volt itt, vagy mert több lehetőséget kapott? Nem tudom, de a vezér szerepébe lépett. Nemcsak felnőtt, de az elkapók egyik legjobbja lett. Mindent megcsinált, mindenben az első volt. Tavaly nem ezt láttuk tőle. Felnőtté válása egy nagy lépés volt előre" -mondta Kevin Gilbride OC.

Néhányan már most a legjobb hármasnak tartják a Cruz-Nicks-Randle triót, de azért ennyire ne szaladjunk előre. Több dolog miatt is sántít a történet.

Biztosan fejlődött tavalyhoz képest Randle, de közel sem biztos hogy ennyit. Cruz és Nicks helyzete bizonytalan, egy másik elkapó dicséretével pedig meg lehetne győzni őket a maradásról. Ezzel (még ha csak szóban is), de kétségessé válhat további kezdő szerepük is. Következménye az lehet, hogy mindegyik játékos sokkal keményebben odateszi majd magát. Egy gyengébb szezon után sem tőlünk sem mástól nem kapnák meg az elvárt pénzt.

Louis Murphy-ről sem feledkezzünk el, aki szintén remek offseasont produkált eddig. Tőle már nem várhatunk akkora javulást, mint Randle-től, de egy 350-500 yardos teljesítmény reálisnak tűnik az ex-Raiders játékostól.

Összességében tehát elmondható, hogy egyértelműen többet láthatunk majd Randle-ből idén, de ne várjunk tőle olyan kiugró évet, mint anno Victor Cruztól. Két sztárelkapónk közül vélhetően csak az egyiket tudjuk megtartani, így egy jó képességű második számú elkapót kell kinevelnünk. Erre mindenképp elégségesnek tűnnek Randle képességei, így ez esetben mindenképp elégedettek lehetünk majd vele.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu