Cook-al és Rhodes-al stabilabb lehet a Vikings passzvédelme

Sokat javulhat a passz elleni védekezésünk az idei szezonban. A tavalyi idénytől új védelmi koordinátora van csapatunknak Alan Williams személyében. Érkezésével már a 2012-es idényben is jelentősen javult a védekezésünk, de még mindig van mit igazítani rajta. Tavaly sikerült megerősítenünk a safety posztot, mert Harrison Smith kiválóan illeszkedett be és játszott az első évében, ráadásul 3 interceptiont is szerzett, amiből kettőt TD-re hordott vissza.

CB poszton egy nagy veszteségünk van idén, mégpedig Antoine Winfield. Winfield-nek ugyan volt még szerződése a csapattal, de pénzügyi szempontból nem volt a legjobb ötlet a megtartása, így Spielman-ék az elküldése mellett voksoltak. Nem is olyan sokára, már kijelentették tárt karokkal várnák őt vissza, természetesen kevesebb fizetéssel, ám ő mégis a nyugati parti Seattle Seahawks csapatát választotta.

Chris Cook mellett, így nem igazán maradt erős CB-nk, de a drafton változott a helyzet. Az első kör 25. helyén kiválasztottuk Xavier Rhodes-ot, aki minden bizonnyal kezdőként fog játszani már az idei idénytől kezdve. Már az OTA edzéseken és a minicampok alatt is megmutatta, hogy tehetséges és kiváló adottságokkal rendelkezik.

Alan Williams a Vikings védelmének irányítója elmondta, hogy Cook és Rhodes remek játékosok és igen flexibilisek. Nem utolsó sorban magasak, gyorsak és remekül követik emberüket, ami elengedhetetlen lesz jövőre. Rhodes hihetetlen játékos. Mindig maximális fordulatszámon pörög és mindig ott van ahol lennie kell, nagy segítség lesz számunkra az elkövetkezendőkben.

Természetesen nem feledkezhetünk meg, Josh Robinson-ról és a többi srácról sem, de több, mint valószínű legtöbbet Cook-ot és Rhodes-ot fogjuk a pályán látni.

A passzvédelem sajnos már elég sok ideje nagy probléma a Vikings-nál, de reméljük, hogy stabilizálhatjuk és képesek leszünk a jó játékra.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com