Joggal hisznek Da'Quan Bowers-ben?

Nemrégiben olvashattunk egy cikket a neten, mely Da'Quan Bowers-t, "Jobb mint Terrell Suggs?" felkiáltással hivatott bekonferálni. Ez az a pillanat ahol Edgar Allan Poe Hollóinak szurkolói már el is nyomták ezt a bejegyzést, kígyót békát kiabálva az oldalra. Azonban Bowers 2012-es "termelése" mégiscsak azt mutatja, hogy ez lehet a helyzet.

Amikor Da'Quan Bowers jövőjét taglaljuk az NFL-ben, talán az egyik legszebb pillanat amire Bucs szurkolóként jó szívvel gondolunk vissza, az a Panters elleni mérkőzésünk a 11. héten. Amikor is Bowers igencsak zavarba hoz egy Pro Bowlert azért, hogy aztán keményen sack-elhessen egy másik Pro Bowlert. Meg vérbeli Bucs szurkolóként amúgy sem szeressük a Párducokat, sem Cam Newtont, és "élettársát" a fejre tekert törülközőt sem. Bowers megmozdulásait amúgy is igazán jellemzi az erős fizikai játék, pedig csak az 5. héten sikerült visszatérnie súlyos achilles sérüléséből.

A felvétel igazán meggyőző Bowersről, ráadásul itt a Panthers eléggé közel is játszik a saját end zone-jához.

Jordan Gross nem a legjobb bal oldali tackle az NFL-ben, de több mint jó képességű kezdő játékos. Ráadásul olyan szituációban marad itt alul, hogy még a futótól is kap némi segítséget, a Bucs védőfala pedig ezen felállás esetében mindössze három emberből áll.

Ez a jelenet tipikusan példázza Bowers erősségeit, alacsony, így gyors irányváltoztatásokra képes, ezáltal könnyedén megnyerheti az egy-egy elleni csatákat. Remekül használja a kezét, csak rá kéne venni, hogy egyre sűrűbben alkalmazza ezt majd a 2013-as szezonban is.

Tehát... Jobb Da'Quan Bowers, mint Terrell Suggs?

Bowersben és Suggs-ban bizony van néhány közös dolog. Mindketten a széleken dolgozó pass rusherek, mindketten erőből dolgoznak a pályán, mindketten achilles ín szakadást szenvedtek a 2012-es holtszezonban, és mindketten visszatértek a pályára még ugyan abban az évben. És bizony az is elmondható, hogy a sérülés mindkettejük teljesítményén meglátszott. Míg Suggs 2 sack-et mutatott be 8 mérkőzésen, addig Bowers 3 sack-et tudott produkálni 10 meccsen. Azonban itt van egy "aprócska" különbség. Suggs a 2012-es szezont megelőzően több mint 9 zsákolást is be tudott mutatni egy szezonban. Addig Bowers-nek, ez a tavalyi teljesítmény a karriercsúcs. Ami közel sem mondható valami nagyon impozánsnak.

Azonban áskálódhatunk még kicsit mélyebbre is. A tavalyi szezonban Suggs-nak, a Baltimore Ravens játékosának, 407 snaphez kellett a pályára állnia ahhoz a bizonyos két zsákoláshoz, míg Bowers-nek elég volt 291 alkalommal ahhoz, hogy megszerezze azt a bizonyos három sack-et. Bowers ebből a szempontból tehát sikeresebb volt, mint a szintén sérülésből visszatérő Pro Bowler Suggs.

Bowers 3 sack-je, 291 indításból tényleg adhat okot némi bizakodásra, hisz ezek nem feltétlenül olyan vészes számok. Főleg úgy, hogy egy achilles ín sérülés is folyamatosan gátolta a tavalyi teljesítményében. Az idei holtszezonban rengeteg minden szól a fiatal defensive end-ről, és a csapat vezetősége szemlátomást bizalmat szavazott neki. Bízzunk tehát mi szurkolók is, és reménykedjünk benne, hogy még több parádés megmozdulást fogunk látni Bowers-től jövőre. Ki tudja, talán Gerald McCoy-hoz hasonlóan, aki két sérülésektől sújtott rémes szezon után egészen Pro Bowler címig hajszolta magát, úgy Bowers is főnixmadárként feltámad, és parádés szezont produkál 2013-ban!

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu