Akeem Spence tökéletesen illeszkedik a Buccaneers rendszerébe

Akeem Spence játékának néhány elemét már most Geno Atkins játékához hasonlítják, ami bizony hatalmas dicséret egy negyedik körben kiválasztott játékosnak. Spence-re sokan azt mondták, hogy töltelékként érkezett a csapatunkhoz, azonban az edzőtáborozások során megmutatta, hogy lehet itt valóban másról van szó.

A CBS Sports szakértő gárdája ugyanis szépen végigment az idén ledraftolt játékosok listáján csapatról csapatra, és megnézték, hogy melyik, a drafton kiválasztott játékos illik leginkább adott gárda rendszerébe. Rob Rang úgy döntött a Buccaneers háza táján Akeem Spence volt a legjobb választás ebből a szempontból. Spence bár csak negyedik körös választás, nagyon sokoldalú játékos, aki remekül fogja helyettesíteni Roy Millert a nose tackle szerepében.

A 185 centiméter magas, és 139 kilós Spence még nem kapta meg hivatalosan Roy Miller régi "munkáját" azonban a hatalmas erővel és gyors lábakkal rendelkező játékos teljesen logikus választás lenne. Spence testfelépítése ad egy természetes löketet a gyors súlypontáthelyezésekhez, és minden bizonnyal remek lenne a futás ellni védelemben. Az egyik terület ahol még Milleren is túltesz az az, hogy sebességének köszönhetően könnyen kimozdulhat a szélekre is, míg Miller a tavalyi szezonban csak 24 szerelést tudott produkálni, addig Akeem Spence 72 tackle-t hozott össze tavaly az egyetemen. Bár az ott nem az NFL, azt azért mind tudjuk.

Az hogy Roy Miller minden évben keményen próbálkozott nem kérdés számunkra, viszont a sebessége és robbanékonysága jócskán hagyott némi kívánnivalót maga után. Messze nem volt komoly tényező, ha a pass rush jött szóba. Vele ellentétben azonban Spence még ez ügyben is tehet le valamit az asztalra. És a tavaly nem igazán jól működő passzsiettetésen javíthat valamit.

Míg Miller leginkább egy helyen tevékenykedett a pályán szerelések tekintetében, ez ugye a "box" volt. Tette mindezt a "tilted nose" formációban, melyről már korábban írtunk nektek. Mely formációra jellemző a double team a box-ban, és erős futás elleni védelem a széleken. Ebben a formációban nem igazán érezte otthon magát Miller. És bár Spence sem játszott korábban hasonló formációban az egyetemen, az edzőtáborozás során folyamatosan ezt gyakoroltatják vele, az pedig kiderült, hogy a széleken sem teljesen reménytelen.

Az egyetemen láthattuk azért néha megvillanni Spence-t, passzsiettetés tekintetében is, azonban ezen a téren nyújtott teljesítménye soha nem volt kiegyensúlyozott. Egyesek szerint ez az oka annak, amiért visszacsúszott a drafton a negyedik körig. Greg Cosell tett egy érdekes kijelentést, miszerint Spence testalkata és "romboló" képessége nagyon azonos Geno Atkins-éval. Szerintem ez a kijelentés egyenlőre elég merész, nem igazán fer dolog összehasonlítani a két játékost.

"Úgy gondolom a testfelépítése és a mozgása hasonló Geno Atkins-éhoz. De az atletikai képességei jobbak, mint Spence-nek. De a testalkatra gondolok! Tudod mint a bowling golyó amit ellöksz, azt megy. Nyilvánvalóan Geno Atkins jobb sportoló, de Spence játékelemei nem ugyan azok. Hasonló tulajdonságok, csak nem ugyan azon a szinten." - Mondta Cosell.

Persze, nyilvánvalóan Spence nem lesz egy Atkins, aki talán jelen pillanatban a legjobb defensive tackle az NFL-ben. Azonban lehet, hogy jobb lesz Roy Millernél, akinél kissé több ügyesség szorult belé. És ha ugyan azt az erőfeszítést látjuk majd tőle, mint Millertől, egész biztosan nem lesz gondja az NFL-ben sem.

A Bucs-nak tehát nem kell aggódnia, hogy esetleg Akeem Spence rossz választás volt. Persze a szezonban minden kiderül. Spence nagyon keményen dolgozik és hajt az edzőtáborban, erős testfelépítésének köszönhetően ezúttal nem a "herendi porcelán" egy újabb darabjával lettünk gazdagabbak, és lehet, hogy soha nem lesz egy Geno Atkins, azonban lehet egy sokkal jobb, na és persze olcsóbb Roy Miller.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu