Seahawks bemutató - QB, RB, FB

Az irányító poszt nem tartogat sok kérdést. Russell Wilson a megkérdőjelezhetetlen kezdő, míg a cserék Quinn és Jackson. Ha 3 játékos kerül a roszterre akkor nincs gond, de ha csak 2, akkor a két cserének meg kell küzdeni a helyért. Wilsontól 2. évére azt várják, várjuk, hogy a szezon 2. felében látott játékát mutassa. Kicsit lehet tartani a sophomore slumptól, azaz, hogy 2. évére visszaesik a teljesítménye, azonban Wilson olyan profi és annyit edz, videzik, hogy én nem félek attól, hogy visszaesne a játéka.

Quinn vagy Jackson? Egyértelműen utóbbi a jobb, és szerintem ő lesz Wilson elsőszámú cseréje. Ismeri is a csapatot, ami nem hátrány. A pre seasonban valószínűleg az első három meccsen Wilson kapj az első félidőt, még a 2.-at a két csere, míg a 4. meccsen 1-1 félidőt játszhat Jackson és Quinn, ahol kiderülhet már, hogy ki lesz Wilson fő cseréje. Fontos kérdés ez, hiszen egy esetleges Russell Wilson sérülésnél a cserének kell beugrania és bevezetnie a csapatot a rájátszásba.

A futóknál már nehezebb előre gondolkodni. Lynch a kezdő, ő kapja a legtöbb carryt, ő tőle várhatunk 1200+ yardot. Ott van még a tavaly draftolt Turbin, aki nem volt rossz már rookie évében, sőt kimondottan hasznos kiegészítő ember volt. Az idei draft 2. körében pedig jött Michael. Kezeket fel aki tudja, hogy Turbin és Michael között hogyan fognak eloszlani a labdák.

Szerintem a szezon elején még Turbin lesz az aki Lynch mögött több labdát kap, ez lehet meccshelyzettől függően 5-6 carry. Michael ekkor még csak 2-3 labdaérintésnél többet nem kaphat, ha gyorsan felveszi a ritmust, akkor átveheti Turbin helyét, és akár még 8-10 labdaérintést is kaphat a szezon vége felé, főleg ha közeledik a PO, és Lynchet pihentetni kell, és persze vezet a csapat az adott meccsen.

A pre season nagyon izgalmas itt, hiszen sokan kíváncsiak vagyunk Michaelre, valamint arra, hogy összehasonlítsuk a két RB-t. Ezeken a meccseken sok labdát fog kapni még Coleman is, de tőle ne várjuk, hogy az 53as keretbe kerüljön.

Michael Robinson a pro bowler FB helye biztos, még úgy is, hogy érkezett egy rookie FB. Ware azonban nem FB volt egyetemen, így még tanulja a posztot. Szerintem a practise squadban fog helyet kapni, és ha szépen fejlődik, akkor idővel kiszoríthatja Robinsont a csapatból.

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary