Teljes leégés vagy feltámadás a Giants secondary

Nem áll rossz nevekből csapatunk secondary-je, a teljes egység viszont mégsem azt hozta az elmúlt időben ami elvárható lenne. A csapatrész tele van korai körös draft pickekkel, mégis hülyét csináltak belőlük az ellenfél elkapói. Idén be kell bizonyítaniuk játékosainknak, hogy tényleg helyük van-e még a ligában, különben teljesen eltűnnek a süllyesztőben.

A legnagyobb visszaesést egyértelműen Corey Webster produkálta, akinek az embereit rendszeresen keresték az ellenfél irányítói. Sajnos elég nagy sikerrel. Egyedül az interceptionök számában alkotott maradandót, ami egyelőre Prince Amukamara játékából hiányzik. A fiatal cornerbacknek meg kell mutatnia, hogy hosszú távon is egészséges  tud maradni és képes úgy játszani, mint egy első körben kiválasztott játékos. Ha ez a két dolog összejön, akkor ő lehet csapatunk első számú CB-je. A nickelback Jayron Hosley lehet, aki a várakozásokkal ellentétben inkább az oldalvonal mellett érezte jól magát. Egy-egy elit elkapó néha megégette őt, de ezen kívül egyáltalán nem mutatkozott be rosszul a profik között.

Terrell Thomas harmadik ACL szakadása után próbál meg visszatérni, de nem lesz könnyű dolga. A csapat egyelőre nem sietettet vele kapcsolatban semmit sem, megvárják a teljes felépülést. Lehetséges, hogy safety-ként kell majd szerepelnie, de azon a poszton megvagyunk. Aaron Ross Jacksonville-be történő igazolása nem jött be neki, így visszatért New Yorkba. Super Bowl győzelmünkkor ő volt az egyik CB, de leginkább csak csere lehet már.

Ha minden a papírforma szerint alakul és mindegyik játékos egészségesen vág neki a szezonnak (nem fog), akkor ezen öt játékosnak van a legnagyobb esélye a keretbe férkőznie. Persze ne feledjük el a többieket sem. Trumaine McBride egész nagy NFL tapasztalattal rendelkezik és beugróként hasznos lehet. Az én emberem azonban Charles James, aki visszahordóként is okozhat pozitív meglepetést hogyha el tudja kapni a labdát. Többdimenziós játékos, akinek esélye lehet a profi karrierre is. A többi játékos leginkább csak a training camp során fog "segédkezni".

A safety-k között is elég kaotikus képet láthatunk. Vajon továbbra is sokszor alkalmazzuk a 3 safety-s felállást? Visszatérhet Rolle a nickelback posztról? Phillips távozása miatt vélhetően nem fog olyan sok alkalommal 3 safety a pályán lenni, mint a korábbi években, Rolle pedig újra abba a pozícióba térhet vissza ahová érkezett. Társa Stevie Brown lesz, aki tavaly 8 interceptiont is szerzett. Játékának fő erejét ez adta, de azt se feledjük, hogy 220 fontos tömeggel rendelkezik, aminek köszönhetően a szereléseket is meg tudja csinálni. Ha idén is bebizonyítja, hogy tavalyi éve nem a véletlen műve volt, akkor hosszú évekig Giants mezben fog szerepelni.

A két kezdő tehát adott, de kik lesznek a cserék? Will Hill tavaly meglepően jól mutatkozott be, rendkívül fizikális játékos, aki mindent megtesz azért, hogy korábbi hülyeségei után mégis profi karriert csinálhasson. Az offseason során Pittsburgh-ből Ryan Mundy érkezett, akiktől a Steelers drukkerek nem voltak elragadtatva és én sem. Tavalyi évét megfigyelve látható, hogy egyre kevesebb játéklehetőséget kapott, én pedig nem értem mi szükség volt az idehozatalára.

A draft ötödik körében érkezett Taylor Cooper, akitől egyelőre el vannak ájulva a szurkolók, de én megvárom, hogy a pályán bizonyítson. 6'4" magassággal nem sok safety rohangál, ez pedig nem feltétlenül jelenthet előnyt. Leginkább egy hibrid LB/S szerep nézne ki neki, de ehhez egy kicsit erősödnie kell még. Kezdetben maximum special teamer lehet, aztán majd meglátjuk. Tyler Sash helyét veheti el a rosterről, aki két év alatt semmit sem tudott mutatni magából. Nagy teljesítménynövekedés kellene tőle, ha továbbra is a csapatban szeretné tudni magát. Érkezett még egy UDFA Alonzo Tweedy személyében is, aki maximum a practice squadra lehet jó.

Végezetül megállapítható, hogy a nevek alapján egyáltalán nem állunk rosszul. Közelebbről megnézve azonban látható, hogy számos játékosunk tudása alatt teljesített és sokat kell javulniuk, mert idén már könnyen a cserepadra kerülhetnek. Azt gondolom, hogy a tavalyi idény egy extrém rossz év volt a teljesítmények tekintetében. Amukamara jól mozgott tavasszal, Webster pedig talán még sosem volt olyan rossz, mint 2012-ben. Ross csereként bármikor be tud ugrani, TT pedig ismét megpróbálkozik a visszatéréssel. Tőle már nem várok csodát, de ha Rolle és Stevie Brown is azt hozza amit tud, akkor pass rushereinknek is több ideje lesz az irányító lezúzására, a védelem pedig ismét hozhatja régi formáját.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Képek: online.wsj.com, silive.com, timesunion.com