Aláírta újoncszerződését a Draft harmadik választottja

A Miami Dolphins tegnap bejelentette, hogy aláírt az idei Draft elsőkörös választottjával, a defensive end Dion Jordan-el. Az nfl.com információi szerint a harmadik választott négyéves, 20.572.298 dolláros szerződést írta alá amely 13.341.672 dollár aláírási és 5.070.626 dollár garantált kerettagsági bónuszt tartalmaz. Az aláírási bónuszt a következő négy hónapban fogják kifizetni.

Jordan-t a harmadik helyen választotta ki a Dolphins miután az Oakland Raiders-től megszerezték a pick jogát az elsőkörös választás felcseréléséért és a második körös pickjükért. A védő szerződésének felépítése nagyon hasonlít a tavalyi elsőkörös választottjuk, az irányító Ryan Tannehill kontraktusához.

Jordan az utóbbi napokban kijelentette, hogy szerződés nélkül is megjelenik a csapat edzőtáborában, de a sztrájk lehetőségét sem zárta ki. A Dolphins edzőtábora tegnap kezdődött el az újoncok számára és a szerződést is tegnap írták alá.

A defensive end kihagyta a Dolphins OTA programját hiszen jelenleg is a vállműtétjéből lábadozik. Az edzőtábort sem fogja időben elkezdeni mert a vezetőedző Joe Philbin ma bejelentette, hogy "nem futball sérültlistára" tette Jordan-t. A listán szereplő játékosok valamilyen, nem futballal összefüggő sérülés miatt maradnak távol az edzésektől.

(nfl.com, Fotó: thephinsider.com)