Aláírta újoncszerződését Geno Smith

Aláírta újoncszerződését a New York Jets második körös választottja, az irányító Geno Smith. Smith egy nemrégi nyilatkozatában kifejtette, hogy nagyszerű lehetőség előtt áll, hogy megszerezze a kezdő irányító posztot amit viszont legkevésbé sem tükröz a mai napon megkötött szerződése. Az idei Draft 39. választottja négyéves, 5 millió dolláros szerződést írt alá.

Smith az amerikai rapper, Jay-Z egyik ügyfele és a szerződése nem igazán a legjobb reklám az újonnan alapított ügynökség számára. Az irányító a Draftot követően kirúgta korábbi ügynökét, mert Őt hibáztatta második körös kiválasztása miatt. A Draftot megelőző hónapokban egyes elemzők még az 1/1-re is esélyesnek tartották, de mindenki legalább elsőkörös játékost látott benne.

Minden bizonnyal Mark Sanchez lesz a kezdő irányító a Jets első mérkőzésén, de pont miatta kerülhetett Smith New Yorkba. A tavalyi teljesítménye finoman szólva is kritizálható volt, ezért a Jets egyfajta biztonsági tartalékként választotta ki Smith-t, ha már Tim Tebow-nak nem sikerült megtalálni a megfelelő feladatkörét.

Smith a West Virginia Egyetem játékosa volt négy éven keresztül. Első évesként csak öt mérkőzésen lépett pályára mert Jarrett Brown tartalékjának számított. A második évtől kezdve viszont már a csapat kezdő irányítója volt. Összesen 44 egyetemi mérkőzésen szerepelt amelyeken 11.662 paszolt yardot, 98 touchdownt és 21interceptiont szerzett. Két évvel ezelőtt beválasztották a Big East Konferencia első csapatába és a győztes Orange Bowl mérkőzés MVP-jének is megválasztották.

(nfl.com, Fotó: philly.com, search.espn.go.com)