Aláírt elsőkörös választottjával az Oakland Raiders

Az Oakland Raiders tegnap bejelentette, hogy aláírt az elsőkörös választottunkkal, a cornerback DJ Hayden-el. Hayden-t az idei Draft 12. helyén választottuk ki. A felek sajnos nem hozták nyilvánosságra sem a szerződés időtartamát sem pedig az anyagi részleteket.

Hayden kiválasztása az idei Draft egyik legnagyobb szenzációjának számított. A szenzáció nem a játékos képességeiben, hanem a tavalyi szezonban elszenvedett súlyos, kis híján halálos kimenetelű sérülésében keresendő.

Tavaly november 8.-án az edzésen egy átlagos gyakorlat közben ütközött a csapattársával, a safety Trevon Stewart-al. Stewart mellkason térdelte Hayden és nagyon komoly szívsérülést szenvedett. A "vena cava inferior" sérült ami a test legnagyobb gyűjtőere. Ez szállítja a vénás vért az alsó végtagokból és a törzs rekeszizom alatti részéből a jobb szívfél irányába.

Az interneten megtalálható Hayden-ről szóló cikkek szerint a hasonló sérülést elszenvedő emberek 95%-a belehal egy ilyen sérülésbe. Nem a pályafutását, hanem az életét veszélyeztette a sérülés és öt hónappal a műtétet követően kiválasztották a Draft első körében.

Hayden a Navarro Junior Főiskola játékosaként kezdte meg az iskolai pályafutását majd az utolsó két évben a Houston Egyetem játékosa volt. 1977 óta Wilson Whitley után a legmagasabb helyen kiválasztott Houston-i játékos lett. Az utolsó két évben 127 tacklet, 1 sacket, 6 interceptiont és 6 kierőszakolt fumblet szerzett.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, raiders.com, Fotó: sbnation.com, nflmocks.com)