103 millió dolláros szerződést írt alá Matt Ryan a Falcons-al

Az idei offseasonban több csapat is hosszútávra magához láncolta az irányítóját és a héten az Atlanta Falcons is felkerült ezen listára. A Falcons a héten bejelentette, hogy ötéves, 103.75 millió dolláros szerződést kötött Matt Ryan-el. Az irányító szerződéséből 59 millió dollár a garantált összeg és 63 milliót kap majd az első három évben.

"A célom és a gondolkodásmódom ugyanaz mint ami 2008-ban volt. Megnyerni a bajnokságot. Gyűrűket szerezni. Nagyon örülök hogy ennél a csapatnál küzdhetek a céljaimért." - nyilatkozta Ryan.

A 2008-as Draft harmadik választottja most lép újonc szerződésének utolsó évébe. A következő szezonban még a 72 millió dolláros újonc szerződése határozza meg az irányító fizetését és a fizetési sapkában elfoglalt helyét. Amennyiben Ryan kitölti a mostani szerződését akkor legkorábban 32 éves tesztelheti le magát a szabadügynökpiacon.

Az irányító szempontjából jókor került sor a hosszabbítási tárgyalásokra, hiszen eddigi karrierjének legjobb szezonját produkálta a tavalyi idényben. 4.719 passzolt yardot, 32 touchdownt, 14 interceptiont szerzett és 99.1-es irányítómutatóval zárta az alapszakaszt. Az NFC legjobb alapszakasz mérlegét produkálta a Falconsal, megszerezte első playoff győzelmét és egészen a főcsoportdöntőig menetelt.

(nfl.com, Fotó: huffingtonpost.com)