A Raiders öt éves szerződés kötött Sebastian Janikowski-val

Az Oakland Raiders tegnap bejelentette, hogy ötéves szerződést kötött a kicker Sebastian Janikowski-val. A csapat nem erősítette, de a hírek szerint 19 millió dolláros szerződést írt alá a rúgó. Janikowski egész pályafutása során a Raiders játékosa volt, a 2000-es Draft első körének 17. helyén választotta ki a Raiders. Az NFL történetének ötödik rúgója volt akit az első körben választottak ki.

A Raiders hivatalosan csak a szerződés időtartamát hozta nyilvánosságra, az anyagi részletek az NFL.com munkatársától, Ian Rapoport-tól származnak. Az információk szerint a 35 éves kicker évente átlagosan 3.8 millió dollárt fog keresni. 8 millió dollár a garantált összeg amit az első két évben fog megkapni Janikowski és továbbra is a Raiders kickere az NFL legjobban kereső rúgójátékosa.

14. profi szezonját kezdő Janikowski 1.318 pontot szerzett pályafutása során ami franchise rekordot rekordot jelent. Az összes szezonjában a csapat legtöbb pontot szerző játékosa volt. Az utolsó három alapszakaszban átlépte a 100 szerzett pontot és 2010-ben franchise rekordot jelentő 142 pontot szerzett. 2011-ben 63 yardos mezőnygólt értékesített a Denver Broncos ellen amivel három társával együtt holtversenyben tartja az NFL rekordot.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: raiders.com)