A Giants elkapók jelenlegi helyzete

A múlt héten nyilatkozott Cruz, hogy számára Nicks az első számú WR a csapaton belül és ezzel az érintett is egyetértett (haha...). Így mi is vegyük korábbi első körös választottunkat az első helyre. Sérülékenysége tavaly komoly problémát jelentett, hiszen teljesítményén is alaposan látszott, hogy nem mindig száz százalékos állapotban lépett pályára. Nem is hozta a tőle várt számokat. Jelen pillanatban ismét az oldalvonal mellől szemléli csapattársait, de néhány nap múlva visszatérhet. 2014-ben lejár a szerződése és egyelőre nyitott kérdés merre folytatja.

Nicks után egyértelműen Cruz következik, aki végre megkapta új szerződését. Ugyan a közvélemény és maga a játékos is nagyobb összeget várt, de egy slot elkapóhoz képest így is alaposan megfizettük a stadiontól néhány km-re felnövő játékost. Tavaly bizonyította, hogy nem csak egy évre volt jó és ma már az NFL legjobb játékosai között emlegetik.

Az egyik legnagyobb pozitív fejlődést Rueben Randle produkálta. Sokat fejlődött tavalyhoz képest és alaposan kihasználja fizikai képességeit. Manningham távozása után ismét itt az esély, hogy összeálljon egy nagy hármas. Érdemes lesz figyelni a preseason meccseket, hogy ott mit tud mutatni.

Érzésem szerint a depth chart negyedik helye is egyértelmű, Louis Murphy jó értéket képvisel ezen szerepben. Vele is elégedett eddig az edzői stáb, igaz tavasszal több dicséretet kapott. Nagy játékokra ő is képes lehet, 2-300 yardot szinte biztosan hozni fog idén.

Még két elkapónak lehet helye a végső keretben és nyitott harcra számítok. Persze Jerrel Jernigan valószínűleg rosteren marad és újabb esélyt kap a bizonyításra. Anno 3. körös draft cetlit adtunk érte, biztosan kap még egy újabb esélyt a bizonyításra, hacsak nem lesz totál homály. Visszatért Ramses Barden, akinek nagy előnye lehet, hogy 4 évet eltöltött már csapatunknál és ismeri a szisztémát. Magasságát sajnos eddig nem tudta kihasználni a ligában, de egy-egy mérkőzésre jó lehet.

Brandon Collins volt az a játékos, akit úgy gondoltam rosterre fog kerülni, ebben azonban megakadályozhatja Barden visszatérése és 4 mérkőzéses eltiltása. Azt pedig, hogy Kris Adams, Keith Carlos, Kevin Hardy és Julian Talley mire képes egyelőre nem tudhatjuk. Papírforma alapján nem kerülnek rosterre, de sose tudni ki robbant egy nagyot ahogy anno Cruz tette.

A tight endekkel kiegészülve remek célpontjai lehetnek Manningnek 2013-ban. Egyedül a sérülések lehetnek azok, amelyek tönkretehetik az idényt. Nicks-nél ez reális probléma lehet, de csapattársai egyelőre egészségesek. Mindössze Jeremy Horne került IR-re és Julian Talley jött a helyére. A prímet a Nicks, Cruz, Randle hármas fogja vinni, amely a liga egyik legjobbja. Cruz szerződésének meghosszabbításával évekre bebiztosítottuk a pozíciót. Ugyan Nicks lehet, hogy távozik jövőre, de két ilyen kaliberű elkapót nem biztos, hogy meg tudunk tartani.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu