Az egész szezonra kiesett a Saints kezdő linebackere

Az NFL.com munkatársa Ian Rapoport miután tegnap interjút készített a védővel bejelentette, hogy térdsérülés miatt az egész következő szezont kénytelen lesz kihagyni a New Orleans Saints outside linebackere Will Smith. Smith a hétfő hajnali Houston Texans elleni mérkőzésen szenvedett keresztszalag szakadást és már az is kiderült, hogy a specialista Dr. James Andrews fogja megműteni.

A Saints védelme új sémát fog alkalmazni a következő szezonban és az új defensive koordinátor Rob Ryan dolgát eddig sem könnyítette meg az élet. Úgy kell teljesen átalakítani a védelmet (és főleg a linebacker sort), hogy Smith előtt ugyancsak kidőlt az egész szezonra a szintén outside linebacker Victor Butler és a defensive end Kenyon Coleman, továbbá az inside linebacker Jonathan Vilma felépülőben van az artroszkópos térdműtétjét követően.

Smith korábban defensive endként játszott de a sémaváltás miatt új posztot kapott. Régi posztján már bizonyított hiszen a 2008-ban aláírt szerződésével a liga harmadik legjobban kereső defensive endje lett. A tavalyi szezonban csapatának legtöbb sackjét szerezte, de nagy kérdés volt, hogy 32 évesen mennyire tud majd átállni az új posztra. Most már ennek a kérdésnek a megválaszolására minimum egy évet várni kell még.

(nfl.com, Fotó: thesaintsnation.com)