Rekord büntetés a Detroit Lions fenegyerekének

Az NFL igen egyértelmű üzenetet küldött a defensive tackle Ndamukong Suh-nak. A Minnesota Vikings elleni vasárnapi mérkőzésen sárga zászlót dobtak Suh-ra szükségtelen durvaságért és a liga utólagos vizsgálatát követően 100 ezer dollárra büntette a Detroit Lions védőjét. Soha senki sem kapott ekkora pénzügyi büntetést (azoktól az esetektől eltekintve amikor fizetés nélkül tiltanak el játékost) az NFL történetében.

Az nfl.com munkatársának Ian Rapoport-nak az információ szerint Suh fellebbez a döntés ellen. Véleményem szerint jelen esetben igaza is van. A rekord összeget nem a mostani eset miatt, hanem a sok múltbéli szabálytalansága miatt kaphatta a kőkemény tackle.

A vasárnapi mérkőzésen a Lions védelme interceptiont szerzett és amikor Suh a visszahordó csapattársát akarta támogatni a vak oldalról érkezve alacsonyan, a térdének ugorva szerelte a Vikings centerét John Sullivan-t. Suh megmozdulása egyértelműen egy felesleges szabálytalanság volt, a sárga zászlóval nem is lehet vitatkozni de ez az összeg valahogyan nincs összhangban a korábban látott egyéb szabálytalanságokkal.

Suh szabálytalanságát bemutató videóért kattints IDE

(nfl.com, Fotó: tracking.si.com)