Trent Richardson a Colts-nál folytatja

Az Indianapolis Colts tulajdonosa Jim Irsay tegnap Twitter oldalán közölte, hogy sokkoló trade-re készülnek. Később bejelentették, hogy a Colts szerződtette a running back Trent Richardson-t a Cleveland Browns csapatától a 2014-es első körös Draft pickért cserébe. A bejelentés tényleg nagy meglepetést keltett, hiszen Richardson-t a tavalyi Draft harmadik helyén választotta ki a Browns és az újonc szezonjában megfelelően teljesített.

A tavalyi Draft óta eltelt idő alatt új tulajdonosa, új general managere és új vezetőedzője lett a Browns-nak. A támadójáték központi alakja volt a 2012-es alapszakaszban de az új vezetőedző Rob Chudzinski, az új general manager Michael Lombardi és az új CEO Joe Banner egyértelművé tette, hogy nem számolnak vele a jövőben.

Hogyan reagált Richardson?

"Meg volt döbbenve, zaklatott volt. Szerette Cleveland-et. De szépen lassan megértette, hogy milyen előnyei vannak az Indy-nek." jelentette az NFL Media munkatársa Ian Rapoport.

"Megdöbbentem. Csak ennyit tudok mondani." - küldte szöveges üzenetben az NFL Media-s Jeff Darlington-nak.

A Colts támadósora igen megtörtnek tűnt a running back Vick Ballard és a tight end Dwayne Allen kiesését követően de pár napot követően már teljesen más a helyzet. Ahmad Bradshaw és Richardson szerződtetésével a liga talán legjobb backfieldjét hozta össze general manager Ryan Grigson. A GM újra bebizonyította, hogy Irsay nem csak Luck kiválasztásával hozott korszakalkotó döntést a tavalyi offseasonban.

Miért is következhetett be ez a trade?

Lombardi-t sokan fogják támadni a trade miatt hiszen a tavalyi szezonban a Colts playoff csapat volt és ezt idén is megismételhetik, így valószínűleg csak egy késői picket kapnak majd érte. A Colts papíron tehát nagyon jó üzletet kötött. A futó debütálása óta küzd a sérülésekkel, tavaly 3.6 yardot átlagolt futásonként de egy kiemelkedő running back minimum 4 felett (de inkább közelebb a 4.5-höz) átlagol futásonként.

Idővel majd bebizonyosodik, hogy melyik csapat járt jobban a tradedel. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Colts sokkal járt az üzlettel.

(nfl.com, Fotók: facebook.com/colts)