Beharangozó: Vikings - Steelers 4. hét

Preview Steelers-Vikings_RegularSeason4_1Különleges ez a mérkőzés számunkra, hiszen egy év várakozás után végre élőben láthatjuk kedvenceinket, akik remélhetőleg pompás játékkal ajándékoznak meg minket.

Habár ez a mérkőzés is hazai meccsnek számít, mégis az NFL International Series keretein belül az angol fővárosban London-ban rendezik meg. Ezzel szeretné a liga az európai közönséget is kielégíteni és újabb rajongókat toborozni a csapatoknak. Természetesen ez nekünk is jó, mert nem kell 10000 kilométer repülnünk, hogy élőben láthassuk kedvenceinket.

Vasárnap két olyan csapat találkozik a Wembley Stadium-ban, akik közül egyik sem úgy kezdte az évet, mint ahogy azt szerette volna vagy elvárható lett volna. Senki nem gondolta, hogy se a Vikings, sem pedig a Steelers nem fog mérkőzést nyerni az európai összecsapásig. Márpedig ez így esett, így eddig két nyeretlen csapat harcát nézhetjük majd, de egy győztesként vonulhat le a pályáról.

Természetese mindenki a saját csapatát szeretné, ah a végén örülne, így én is. A hangulatra nem lehet majd panasz, hiszen 84000 jegy került értékesítésre, így garantáltan ki lesz szolgálva mindkét csapat, szurkolókban tehát nem lesz hiány.

Mindét csapat bosszantó vereségeket könyvelhetett el az első három héten, melyen biztos, hogy változtatni akarnak.

A Minnesota csapata már a hétfői napon megérkezett London-ba és a héten végig ott edzettek.

Hatalmas égéssel 31-27 -re kikaptunk a Cleveland Browns ellen a múltheti mérkőzésen. Ezt azt hittük, hogy csak a mesében fordulhat elő. Richardson eltradelése után nagyon simának kellett volna lennie a meccsnek, ennek ellenére csak azért maradhattunk meccsben, mert ott tartott minket az ellenfél.

Ezután a méretes zakó után mindannyian elhittük, hogy végre a vezetőség észbe kap és eltávolítják posztjáról a nem megfelelő elemeket, de ehelyett további bizalmat helyeztek kilátásba velük kapcsolatba, ráadásul Ponder-t is megerősítették kezdő szerepében. Csakhogy történt egy váratlan eset.

Történetesen, hogy Ponder a Browns ellen állítólagosan bordasérülést szenvedett. Erre először szerdán délután derült fény, ami egy kicsit különös, már csak azért is mert ha bordasérülést szenved valaki azt azért megérzi pláne az akit rendszeresen földhöz vágnak. Na mindezt tudomásul véve Frazier elmondta, hogy Ponder továbbra is a kezdő irányítója a csapatnak, csak most kicsit sérült, de még nem tudják megmondani a vasárnapi állapotát. Hozzátette azt is, hogy ha esetleg, valamilyen okból Matt Cassel-nek kell beállnia, akkor sem fognak változtatni a taktikán, nem fogják átírni a playeket. Persze azt a hármat nem is lenne nehéz.

A játékosok nagyon vidámak és elégedettek London-nal. Többen lenyilatkozták, hogy jó város és a buszos városnézés is tetszett nekik csak kicsit még furcsa nekik az időeltolódás. (+6 óra Minneapolis-hoz képest)

A csapat Watford-ban edz a mérkőzésig. Szerdán, csütörtökön és pénteken ott tartózkodik a csapat, persze edzések után kötelezettségeiknek eleget téve népszerűsítik az NFL-t.

A keddi napon a Play60 nevű kezdeményezés jegyében kisgyerekekkel gyakorolgattak a Wembley Stadium parkolójában, de a többi nap is megjelennek a város különböző pontjain, de leginkább a stadionnál tűnnek fel.

Velük ellentétben a Cheerleader-ek mindenhol ott vannak ahol csak lehet. Fotózkodtak a Regent Street-en …(itt tartják szombaton az NFL napot)

tempmvc-reg-st-092513-011092513--nfl_mezz_1280_1024

fotózkodtak taxiból kilépve …

tempmvc-reg-st-092513-015092513--nfl_mezz_1280_1024

fotózkodtak a Millenuim Bridge-nél …

tempmvc-bridge-092513-014092513--nfl_mezz_1280_1024

de még a 310 méter magas Shard Tower-ben is.

tempmvc-tower-092613-012092613--nfl_mezz_1280_1024

Kis gyönyörködés után vissza a csapathoz.

Nos, fiaink megérkeztek a fővárosba, a Steelers tagja pénteken érkeznek meg csak a Gatwick Airport-ra.

Ponder sérülésének bejelentése után máris elkezdtek terjengeni a spekulációk, hogy na végre Matt Cassel fog irányítani nálunk. Kérdés, hogy ez nekünk mennyire jó. Mindannyian ismerjük Matt Cassel-t, így senkinek sem kell bemutatni. Igazából senki nem értette, hogy minek igazolta le őt a csapat a holtidényben, de végül 2 évre írt alá. Amúgy örülnétek Josh Freeman-nek? :)

Csapatunknál gyökeres változásra van szükség, sajnos minden poszton. Adrian Peterson, aki nagyon tehetséges, illetve bocsánat talán nincs is szó rá, hogy ő milyen jó játékos, de segítség nélkül ő is csak egy középszerű futó.

Nem kell nekem esni kövekkel, de lássuk be igaz. Nincs O-line, nincs FB, aki blokkolna neki, akkor nem megy a játék. Na, de kérem szépen itt jön a képbe a vasárnapi meccs. Három mérkőzésre szóló eltiltásából visszatérhetett közén Jerome Felton, aki Peterson munkáját nagyban segítette az elmúlt évben és akire mindannyian vártunk. Persze, ha az O-line ugyanúgy szét lesz hullva, mint a legutóbbi meccseken Felton sem ment meg minket, de bízzunk benne, hogy nem csak a lóvét veszik fel a faltagja, hanem végre teljesítmény is lesz mögötte.

A kapott futott yardokat tekintve a Steelers védelem a 22. helyen áll. Ez jó érv lehet, hogy kicsit a futás domináljon a mérkőzésen a mi oldalunkon. Passz ellen már más a helyzet. A liga 3. legjobb védekezését mutatják a passzok ellen, de ez persze nekünk nem is gond, talán nem is passzolunk a találkozón. Azonban talán lehetne a passzokat erőltetni, mert bár tudjuk Ponder szereti elszórni a labdákat az ellenfélnek, de a Steelers védelme még nem büszkélkedhet idén szerzett labdával.

A mi védelmünk leginkább a passzok ellen vérzik, ezt több meccsen is láthattuk. Valószínű, hogy a Steleers irányítója, Big Ben Roetlishberger is passzokkal keseríti meg majd az életünk. A védelmünk passzolt yardok tekintetében a 28. legrosszabb a ligában, ami nem annyira fényes, hogy finoman fogalmazzak. Ha javítunk a passzvédekezésünkön, akkor talán lehet keresnivalója a secondarynknek. Talán a gyengébb secondary teljesítményét javíthatja a front7, mert a Steelers futójátéka finoman szólva sem eredményes.

Idény még nem tudták futással átlépni a gólvonalat és a utolsó előttiek a futott yardok tekintetében. A mérkőzésenkénti 51,7 yardos futás, hát nem az igazi maradjunk annyiban. A defense falnak önbizalmat adhat, ha sorra megfogják a futásokat, az meg még többet lök rajtuk, ha Roetlishberger-t bedöngölik néha a Wembley gyepébe.

Izgalmas találkozónak nézünk elébe vasárnap este. A mérkőzés 19 órakor kezdődik. Figyelem a kilátogatóknak fontos tudniuk, hogy London-ban egy órával hátrébb tartanak, így a találkozó helyi idő szerint 18 órakor (6 pm) kezdődik.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com