Vége Mark Sanchez szezonjának

Az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport-nak az információ szerint meg kell műteni a New York Jets irányítóját Mark Sanchez-t. Az irányítónak az előszezonban megsérült a dobóválla és egy ilyen műtéti beavatkozás után 4-6 hónapot vesz igénybe a rehabilitáció ami miatt véget ért Sanchez idei szezonja. Ezzel végérvényesen eldőlt, hogy az újonc Geno Smith marad idén a kezdőirányító és nagy valószínűséggel a következő szezonban már nem a Jets játékosa lesz Mark Sanchez.

Sanchez sérülését követően a Jets bízott a visszatérésében és emiatt csak tartalék sérültlistára tették. Ezt az opciót csak egyszer használhatja egy csapat és az irányító a műtéttel tulajdonképpen szívességet tett a csapatának. Még jó pár hetet kellett volna várni a visszatérésére és valószínűleg akkor is csak a partvonal mellett nézelődhetett volna de a sérültlista miatt szerződtethetnek valakit a helyére.

A Jets vezetőségében voltak akik Sanchez mellett álltak, egyes bennfentes információk szerint a general manager John Idzik a korábbi irányítót támogatta. Minden jel arra utal, hogy nem számolnak vele a jövőben így tulajdonképpen ez a legjobb a Jets számára. Folyamatosan játszatni tudják Geno Smith-t. A második körös választott biztató jeleket mutatott az első négy mérkőzésen de egyenletessé kellene tenni a formáját. Smith formája hétről-hétre ingadozik és ez ellen a legjobb megoldás ha minél többet játszatják.

És mi lesz Sanchez-el jövőre? Az irányító szerződéséből még két év hátravan és a magas fizetése miatt nem valószínű, hogy sikerül tradepartnert találniuk az offseasonban. Emiatt viszont muszáj lesz elküldeniük és ki fog kerülni a szabadügynökpiacra. Vállsérüléséből visszatérve még szabadon igazolható játékosként sem lesz egyszerű dolga, hiszen mindenki emlékezni fog az utóbbi két év történéseire. Valószínűleg talál majd egy csapatot amely esélyt ad neki tartalékirányítóként de kezdő (valószínűleg) már soha többé nem lesz az NFL-ben.

(nfl.com, Fotó: bostinno.streetwise.co, huffingtonpost.com)