Antrel Rolle a Giants élére állt

Csapatunk védelmének egyik kapitánya, a safety Antrel Rolle nyilatkozott. A játékos kiállt a csapat elé is és próbálta felrázni őket.

"Megkért, hogy beszélhet-e a csapathoz. Jó munkát végzett. Miután végeztem felállt és kilépett a csapat elé. Elmondta, hogy nem tudja a válaszokat a problémákra, de úgy gondolja vannak javaslatai." -mondta Coughlin, majd így folytatta:

"Egy jó üzenete volt (Rolle-nak). Ha odafigyeltél rá, sok jó dolgot hallhattál tőle idén. Nemcsak azért beszél, hogy energiát adjon. A csapat vezére szeretne lenni és úgy gondolom ez sikerült is neki. Üzenete volt a csapat irányába. Úgy gondolja sokkal szorosabb a kapcsolata játékostársaival mint volt valaha. Tűzbe tenné a kezét értük és elmondta, hogy egy egységként kell küzdeni, ha sikereket akarnak elérni. El kell hinned magadban, hogy képes vagy a győzelemre. Ez egy jó üzenet volt."

És Rolle nyilatkozata:

Szerinted van még lehetőség a javításra?
Úgy gondolom leginkább a segítségünkre van a 0-4-es mérleg. Senki nem szerzett nagy előnyt a divízióban. Viszont ennél is fontosabb, hogy kijavítsuk a hibáinkat és megadjuk magunknak az esélyt a csoportgyőzelemre. A szezon első negyede a hátunk mögött van, már nem tudunk ezzel kezdeni semmit se. Örülök, hogy vége ennek a szakasznak. Borzasztóan játszottunk. Nem keresünk kifogásokat, tudjuk hogy szerepeltünk és ennél több kell. Egy új, 12 mérkőzéses szezon kezdődik nekünk. Hinnünk kell magukban és újra megtapasztalhatjuk a győzelem ízét. Szeretek kimozdulni New Yorkba, de az elmúlt hónapban szinte csak otthon voltam. Egyszerűen ilyen vagyok. Újra vissza kell térnünk a rendes kerékvágásba. Azt hiszem ez sikerülni is fog.

Coughlin üzenete előző héten az volt, hogy mindenki tartson össze. Az idei heti mi volt?
Ugyanez. Össze kell tartanunk. Ahogy már mondtam, pocsékul játszottunk. Sokkal jobban kell csapatként funkcionálnunk. Úgy gondolom sokkal jobban harcoltunk legutóbb, nagyobb intenzitással léptünk pályára, de még ennél is több kell. Meg kell csinálni a játékokat és segíteni egymást. A defense segíti az offense-t, az offense a defense-t, a special team mindkettőt. Össze kell hangolnunk a feladatokat. A szezon előrehaladtával csalódottak vagyunk? Igen. Viszont nem kedvetlenedtünk el. Továbbra is előretekintek, nagyobb és jobb dolgokat várok a hátralévő 12 mérkőzéstől.

Magatok mögött tudjátok hagyni a dolgokat és újrakezdeni?
A magam nevében beszélve én igen. Tudom, hogy a mérkőzések mit tartogatnak még számunkra és azt, hogy mennyi van még vissza. Nem adjuk fel addig a küzdelmet, amíg van esélyünk nyerni. Négy mérkőzés lement, a lehető legrosszabbul játszottunk. Először fel kell mérni a helyzetet, majd megfogalmazni az önkritikát, utána pedig javulni és javulni. Azt hiszem ezt az egész csapat megértette. Sokkal nagyobb egységet kell alkotnunk és így segíteni a csapatot. A szurkolók, a mérkőzésre látogatók is jobban fel tudnának rázni minket, ezek az apró dolgok is számítanak.

Elfelejted néha hogyan kell nyerni? Idén a preseasonban sem voltál győztes csapat tagja.
Határozottan így gondolom. Azt hiszem ez az érzés kissé elszállt ezután a négy mérkőzés után. Elvesztettük az elsőt, a másodikat... Egyszerűbb azt mondani, hogy ennyi és feladod, mint újra összekapni magad, de ezzel a tudattal játszani nehéz. Főleg nekem. Mentálisan erősnek tartom magam és bármiből képes vagyok visszajönni, de számos alkalommal feltettem magamnak a kérdést, hogy "Úristen, ezt fogjuk csinálni?" és sokszor elbizonytalanodtam, hiszen én is ember vagyok. Bárcsak meg tudnám mondani az elmémnek, hogy végig bízzak magamban, de ez nem tud megtörténni. Velem megtörtént, előfordulhat ez bárki mással is. A következőt mondtam csapattársaimnak: "Bíznunk kell abban, hogy meg tudjuk csinálni. Ha felkészülsz fejben és hiszel magadban (nem csak mondod magadnak, hanem valóban így van), akkor minden össze fog jönni." Az elmének nagy hatalma van és ez határozza meg a testet is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Kép: ufootball.tumblr.com