Problémákkal teli vereség a Giants ellen

Vasárnap este a New York Giants ellen elszenvedtük szezonbeli hatodik vereségünket. A játék képe valamivel jobb volt mint egy héttel korábban a Philadelphia Eagles ellen de még most is rengeteg probléma adódott. Szívesen mondanám, hogy a problémák nagy részét megoldották de ez nem lenne helytálló. Őszintén szólva egyedül csak a védelmet teljesítményét tudnám megdicsérni.

Az Eagles ellen teljesen megállt a csapat és egyszerűen semmi sem működött. Foles akkor adott TD passzt amikor csak akart és rengeteg yardot szereztek ellenünk az elkapásokat követően. A passzvédelem javult a Giants ellen, az idei átlagunk alatt maradtunk az engedett yardok tekintetében de nem nagy teljesítmény hiszen utolsó előttiek vagyunk a passz elleni védekezésben.

A mérkőzés nem is indulhatott volna jobban a számunkra hiszen a speciális egység fumblet ért el és egy 1 yardos TD futást követően Terrelle Pryor vezetést szerzett a Raiders számára. Még az első negyedben következett az első hiba hiszen a kickoffnál remekelő egység nagyot hibázott. Blokkolták a puntot és Cooper Taylor 21 yardos return TD-t szerzett. Az első negyed vége előtt egy 33 yardos mezőnygólnak köszönhetően Sebastian Janikowski újra előnyhöz jutatta a Raiders-t.

A második negyedben 11 playes és 90 yardostámadósorozat végén Rueben Randle 5 yardos TD elkapásával fordított a Giants. Eli Manning első TD passzát követően megszületett az első inteceptionje is. Nagyon rossz helyre passzolt és Tracy Porter könnyen megszerezte a labdát amiből 43 yardos interception return TD-t ért el. 17-14-es vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe.

A második félidőben egy 24 yardos Janikowski mezőnygólnak köszönhetően 6 pontos előnybe kerültünk de ezt követően már sikerült pontot szereznünk. Sajnálatos módon a Giantsnek viszont igen. Még a játékrész vége előtt a running back Andre Brown futott TD-jével ismét fordított a Raiders. A negyedik negyedben már csak egy Josh Bron mezőnygól következett amivel kialakult 24-20-as végeredmény.

Pryor 122 passzolt yarddal, 1 interceptionnel és 1 fumblelel zárta a találkozót. A futott TD-je értelemszerűen nagyon jól jött a csapatnak de összesen csak 19 futott yardot szerzett. Pryor térdésrüléssel bajlódik az utóbbi hetekben és ez meg is látszott a teljesítményében. Az utolsó fordulókban egyre gyengébben játszott, de természetesen az sem segített, hogy négyszer sackelték.

Darren McFadden távollétében Rashad Jennings lett az elsőszámú futónk. Ez szinte költői túlzás, hiszen Pryor-on kívül egyedül csak Jennings szerzett futott yardot így tulajdonképpen az egyetlen futónkká vált. Jennings az utóbbi hetekben egyre jobban játszik és több szakértő szerint ez komolyan befolyásolhatja a jövő évi rosterünket, de erről majd később.

A korábban leírtaknak megfelelően a védelmet dicséret illeti. Háromszor sackelték Manninget és egyszer megszerezték a passzát. 140 passzolt yardot engedélyeztek az ellenfélnek de gyengébben szerepeltek a futások ellen.

Az újonc linebackerünk Sio Moore most is jól játszott és szerintem már bebizonyította, hogy megérte az idei harmadik körös Draft pickünket. 10 tacklet, 1 sacket és 1 kierőszakolt fumblet szerzett. Rajta kívül érdemes még megemlíteni Nick Roach, Lamarr Houston, Charles Woodson, Usama Young és Kevin Burnett játékát is. Ha megnézzük a névsort egyértelműen megállapítható belőle, hogy a védelmünk azért javult fel az idei szezonra mert Houston-on kívül mindenki más csak idén érkezett Oaklandbe.

A hétvégén a sok sebből vérző Houston Texans otthonába látogatunk majd el. Az ellenfél vezetőedző a hét elején tért vissza a csapatához, elvesztették legjobb running backjüket és elküldték Ed Reed-et. 2-7-es mérleggel rendelkeznek pedig a szezon elején a több szakértő is titkos Super Bowl résztvevőnek tartotta a csapatot. A találkozó vasárnap 19 órakor veszi kezdetét.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: justblogbaby.com, sacbee.com, nydailynews.com)