Érdekel még, hogy mit mond Schiano?

"Ez van. Ez itt az NFL. Ennyire kevésen múlik. Lehet a fő ok, hogy a sérülésből visszatértek egyre jobb formába lendülnek és az újoncok is kezdenek élni a bizalommal."- nyilatkozta a vezetőedző. Mert a két győzelem után azt bizony meg kell magyarázni, hogy előtte miért szenvedett el a Bucs nyolc, olykor katasztrófális vereséget.

A szurkolók persze most sem teljesen elégedettek, mert a szezonnak bizony már így is úgy is annyi. Legfeljebb most egy páran visszafogták magukat és nem kívánnak csokornyakkendőt kötni vezetőedzőnk nyakába, annak legbecsesebb testrészéből.

"Megértem a frusztrációt. De nem akarunk hátra tekinteni."- így Schiano. Persze akkor meg nem értem a múltkori, igen feldúlt nyilatkozatát ami szó szerinti fordításban így hangzott "Megbaszom őket!" Mármint az elégedetlenkedőket. Meg ott kilátásba helyezett közben mindenféle torkon verést meg ilyeneket, szóval ott a vezetőedző látszott igen frusztráltnak. Persze ez még a vereségek után volt.

A sérülésből visszatértek egyre jobb formájáról tovább elmélkedett Schiano, példaként felhozva Davin Joseph esetét, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Tampa sokadik számú futója is képes 100+ yardokat futkorászni, vagy 3 touchdown-t csinálni.

"Davin is jön vissza. Ennél még jobb lesz és kezdi is elérni ezt a formát. Amikor az ember megpróbálja újra visszanyerni a régi csúcsformáját, bizonytalanságokba ütközik. Elkezd gondolkozni, hogy egyáltalán visszanyerheti-e azt. És akkor nem nyer."

Az mindenkinek feltűnt, hogy az elmúlt egynéhány mérkőzésen a Bucs támadójátékában igen hangsúlyos szerepet kapott a futójáték. Schiano erre így válaszolt: " A futás nem old meg mindent. A futás megalapozhatja azonban a passzjátékot és a jó passzjáték is megalapozhatja a futójátékot." Ezzel persze nagy bölcsességet nem mondott, de a tartalmi igazságon nem lehet vitatkozni.

A Bucs csapatát ugye évad közben súlytotta egy MRSA rövidítést kapó, igen súlyos fertőző betegség, valamint a Josh Freeman személye körüli huzavona. " Nagyon értékelem, hogy a csapat kitart a viszontagságok ellenére. Ennek eredményeként a csapat kezd összeállni."- reagált erre Schiano. Oké, rendben! Csak akkor én had jegyezzem meg itt gyorsan, hogy azokat a viszontagságokat pont Schiano hathatós közreműködésével jórészt a csapat és a stáb saját magának okozta. Másrészt kedves mester, a csapatnak a szezon kezdetére kellett volna összeállni.

Viszont van itt egy dolog. Mégpedig Gerald McCoy nyilatkozata, ami kissé alátámasztani látszik Schiano gondolatait. Pedig McCoy és Schiano köztudottan nem puszipajtások. " Tudtad, hogy ott van benned. Tudtad, hogy mire vagy képes és, hogy csak egy kevés hiányzik. Ezt a lehetőséget hétfőn a Dolphins ellen magragadtuk, s vittük tovább vasárnapra."- nyilatkozott a kiváló defensive tackle.

Rendben. fogadjuk el, amit az edzőnk mond. De ezzel adódik a kérdés. Akkor most mi legyen a szezonnal? Mert az ugyan világos, hogy innen nem fogjuk azért a meccseket sorban nyerni. De jó nekünk egy 5-11-es vagy esetleg egy 6-10-es szezon? Nyerünk még pár mérkőzést, de a drafton így rosszabb pozícióba kerülünk. Persze igaza van annak, aki azt mondja, jól draftolni a 32. helyről is lehet. Igen ám, de a Buccanners stábját én bizony láttam már rosszul draftolni sokkal előkelőbb helyekről is. Akkor most mi legyen?

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu