Súlyos büntetés a Steelers vezetőedzőjének

Az NFL ma bejelentette, hogy 100.000 dollárra büntették a Pittsburgh Steelers vezetőedzőjét Mike Tomlin-t a hálaadásnapi Baltimore Ravens elleni mérkőzés incidense miatt. A történet azonban ezzel még nem ért véget ugyanis később még egy következő évi Draft választást is elvehetnek a Steelers-től.

A Ravens elleni elvesztett mérkőzés harmadik negyedében az említett visszahordásnál Tomlin egy lábbal a pályán állt háttal a visszahordó Jacoby Jones-al és csak az utolsó pillanatban ugrott el előle. Nem volt kontakt Tomlin és Jones között mint pár éve amikor a New York Jets egyik edzője felrúgta az ellenfél visszahordó játékosát.

A pályán nem dobtak zászlót a mozdulatra pedig ha egy játékos vagy edző a pályán belül tartózkodik akkor azt sportszerűtlen viselkedés miatt 15 yardos büntetéssel kell sújtani.

Tomlin a mérkőzés után elmondta, hogy mindig a Jumbotronon (óriáskivetítő) nézi a visszahordásokat és ezért észre sem vette, hogy a pályán belül tartózkodott. A büntetést elfogadja és nem akar tovább foglalkozni az ügyel mert egy nagyon fontos Miami Dolphins elleni mérkőzésre kell felkészítenie a Steelerst.

Az eset videójáért kattints IDE!

(nfl.com, Fotó: freep.com, dailymail.co.uk)