Playoff helyek - NFC

Az AFC-vel ellentétben az NFC-csak egy hely kelt el így itt még összetettebb a helyzet. Egyedül a Seattle Seahawks biztosította be a playoff helyét és egy mai Arizona Cardinals elleni győzelemmel meglenne a konferencia első helye. Végig hazai pályán játszhatnának ami mindig, de Seattle-ben különösen nagy előnyt jelent. Továbbá Russel Wilson két éves pályafutása során még egyetlen mérkőzést sem vesztett el a CenturyLink Field-en.

Az NFC keleti csoportját a Philadelphia Eagles vezeti 8-6-os mérleggel. Még semmi sem dőlt el hiszen a Dallas Cowboys egy mérkőzéses lemaradással követi. Nem dőlhetnek hátra a Sasok hiszen este a csoportját szintén vezető Chicago Bears csapatát fogadják míg a Cowboys Washingtonba látogat.

Hogy ne dőljön el már ma a csoportelsőség ahhoz nyernie kell a Cowboys-nak. A következő héten egymás ellen dönthetik el a továbbjutás kérdését persze ehhez mindenképpen szükséges a Cowboys győzelme. Ha nyer Amerika csapata akkor mindegy mit csinál az Eagles, hiszen minden a következő héten fog eldőlni. Wild Cardra senki sem kerül be ebbe csoportból.

Az NFC észak háromszereplős csoporttá vált. Jelenleg a Chicago Bears vezeti 8-6-al, de egy mérkőzéses lemaradással követi Őket a Green Bay Packers és a Detroit Lions. A Bears lehet, hogy vezeti csoportját mégis az Ő helyzetük a legnehezebb. Este a szintén playoffra hajtó Eagles-el majd jövő héten a Packers csapatával találkoznak.

A Packers ma este a Pittsburgh Steelers csapatát fogadja és ha legyőzik Őket a Bears ellen a saját kezükben lesz a sorsuk. Illetve ott van még a Lions akikre egy Giants elleni idegenbeli és egy Vikings elleni hazai mérkőzés vár. Hozható mindkét találkozó így akár egy hármas holtverseny is kialakulhat a végére. Itt tényleg továbbjuthat még mindenki (természetesen a Vikingsot leszámítva).

Az NFC déli csoportja egyértelműbb hiszen itt már csak két csapat van versenyben. A New Orleans Saints és a Carolina Panthers is be fog jutni a playoffba (nagy valószínűség szerint) csak az a kérdés, hogy ki lesz csoportelső és ki megy Wild Card-ra. Jelenleg 10-4-es mérleggel a Saints vezet de ugyanígy áll a Panthers is és este egymás ellen játszanak a Bank of America Stadium-ban (Panthers stadionja). Amennyiben a Saints nyer akkor biztosan megnyeri a csoportját.

Az NFC nyuagti csoportját vezeti a Seahawks akik már bebiztosították a playoff helyüket de a csoportgyőzelmet még nem. A második helyen a Super Bowl vesztese a San Francisco 49ers áll. Megvan az esélyük a csoportgyőzelemre de meg kell nyerniük mindkét mérkőzésüket míg a Seahawks kétszer vesztenie kell. A legrosszabb helyzetben az Arizona Cardinals áll ugyanis a hátralevő két fordulóban két csoportriválisuk ellen játszanak. Az ellenfelek miatt kevés esélyük van de ha megnyerik mindkét mérkőzést akkor playoff résztvevők. Nem szabad elfelejteni, hogy az NFL-ben minden megtörténhet.

NFL Hungary tippje:

1, Seattle Seahawks

2, New Orleans Saints

3, Philadelphia Eagles

4, Detroit Lions

5, San Francisco 49ers

6, Carolina Panthers

Kép: eotmblog.com, espn.go.com, wdsu.com

Címkék: alapszakasz