John Carlson a visszavonuláson gondolkodik

John Carlson_1A Minnesota Vikings második számú TE-je lehet, hogy a szezon után visszavonul a profi football-tól. Komolyan fontolóra vette, hogy hamarosan visszavonul az aktív football-tól John Carlson, a Minnesota Vikings második számú tight endje. Döntésében befolyásoló tényezőt is tudjuk. Ez egész pontosan a sok agyrázkódás.

Egyetemi karrierje és profi pályafutása alatt már ötödik alkalommal szenvedett agyrázkódást a játékos. Az egykoron második körben draftolt játékos attól tart, hogy akár maradandó sérülést is okozhat a sok fejre mért ütés, így a szezon végén lehet abbahagyja a football-t.

Legutóbb két hete a Ravens elleni meccsen kapott egy jókor ütés, ami után lent is maradt egy kicsit, majd vissza akart állni, de nem engedték, így idő előtt befejezte a meccset. Úgy nézett ki, hogy most a Bengals ellen akár visszatérhet, de még egy meccset ki fog hagyni, így maximum a szezonzáró, Lions elleni találkozón térhet vissza.

Carlson elmondta, hogy az “R” betűs szó is szóba került a családi beszélgetések során.

“Ez egy olyan dolog, amit én és a feleségem meg fogunk vitatni. Minden szezon után komolyabban átbeszéljük a dolgokat és döntünk a jövő felől. Ez a téma (agyrázkódás) egyik legfontosabb dolog lesz a beszélgetés során” – mondta el Carlson.

Carlson egyetemi éve alatt kétszer, profi pályafutása alatt pedig már háromszor szenvedett agyrázkódást. 

Sokak történetét ismerjük az agyrázkódások káros hatásaival kapcsolatban, elég csak a legutóbbi tragikus eseményre gondolni, mikor Seau öngyilkos lett, az a tett is az agyrázkódás okozta súlyos sérülésekre vezethető vissza. De például a Vikings egykori irányító Brett Favre is beismerte, hogy a sok ütés miatt memóriazavarokkal küzd.

John Carlson elmondta, hogy ismeri ezeket a történeteket és dönteni fognak a jövőjéről.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com