Playoff helyek - AFC

A múlt heti fordulót követően már csak egy kiadó playoff hely maradt az AFC-ben. Az egyetlen kiadó hely ellenére azonban még mindig rengeteg kérdés maradt a konferencián belül hiszen az utolsó forduló előtt csupán annyi biztos, hogy a Denver Broncos kihagyhatja a Wild Card fordulót illetve, hogy a Kansas City Chiefs biztosan az ötödik, WC helyen fog bejutni a playoffba.

A Broncos a múlt heti Houston Texans elleni győzelmét követően bebiztosította, hogy ne kelljen pályára lépni január első hetében, de nincs meg számukra a konferencia elsőség. Amennyiben megnyerik az Oakland Raiders elleni mérkőzést vagy döntetlen érnek el akkor bebiztosítják, hogy a rájátszás során végig hazai pályán szerepelhessenek.

A New England Patriots a Miami Dolphins vereségével pályára lépés nélkül megnyerte a csoportját. Múlt heti győzelmével továbbá esélyes a konferencia elsőségre is. Ehhez a Patriotsnak mindenképpen nyerni kell a Broncosnak pedig vereséget kell szenvedni.

A Patriots-nak nem csak a Broncosra hanem a Bengals-ra és a Colts-ra is figyelnie kell kell hiszen még nem biztosított az első heti pihenőjük. Ha nyernek vagy döntetlent játszanak akkor biztosan kihagyják az első fordulót. Ugyanez a helyzet áll elő ha kikap vagy döntetlent játszik Bengals és a Colts. Ez esetben nem is kell nyerniük.

Az AFC harmadik és negyedik helyén a Cincinnati Bengals és az Indianapolis Colts áll egyaránt 10-5-ös mérleggel. A csoportelsőségüket semmi sem fenyegeti de a rájátszásbeli ellenfelek miatt nem mindegy, hogy melyik helyen végeznek.

Mindkét csapatnak megvan rá az esélye, hogy kihagyja a Wild Card kört de ehhez segítségre van szükségük. A Patriotsnak ki kell kapnia és egy Bengals győzelemmel Ők a másodikok. A Patriots veresége és a Bengals veresége illetve döntetlenje esetén a Colts egy győzelemmel feljöhet a második helyre.

A hatodik hely az egyetlen kiadó hely, de erre még négy csapat pályázik. A helyet jelenleg a Dolphins foglalja el de a szabályok szerint nem biztos, hogy elegendő lesz számukra a győzelem. A másik három csapat a Baltimore Ravens, a San Diego Chargers és a Pittsburgh Steelers.

Jelenleg három csapat rendelkezik ugyanolyan mérleggel így a konferencián belüli mérleg dönt, de amennyiben csak ketten nyernek ma este akkor az egymás elleni eredményük lesz a mérvadó.

Lehetőségek

A Dolphins jut be a playoffba (ellenfél Jets 7-8):

1, Dolphins győzelem, Ravens vereség vagy döntetlen

2, Dolphins győzelem, Chargers győzelem

3, Dolphins döntetlen, Ravens vereség és Chargers vereség vagy döntetlen

4, Dolphins döntetlen, Ravens döntetlen és Chargers döntetlen

A Ravens jut be a playoffba (ellenfél Bengals 10-5):

1, Ravens győzelem, Chargers vereség vagy döntetlen

2, Ravens győzelem, Dolphins vereség vagy döntetlen

3, Ravens döntetlen, Dolphins vereség és Chargers vereség vagy döntetlen

4, Ravens döntetlen, Dolphins döntetlen és Chargers vereség

5, Dolphins vereség, Chargers vereség és Steelers vereség vagy döntetlen

A Chargers jut be a playoffba (ellenfél Chiefs 11-4):

1, Chargers győzelem, Dolphins vereség vagy döntetlen és Ravens vereség vagy döntetlen

2, Chargers győzelem, Dolphins vereség, Ravens vereség

A Steelers jut be a playoffba (ellenfél Browns 4-11):

1, Steelers győzelem, Dolphins vereség, Ravens vereség és Chargers vereség

Képek: centerstagesports.com, denverpost.com, radioboston.wbur.org, courierpress.com

Címkék: alapszakasz