32 év után Vikings győzelemmel búcsúzik a Metrodome

RegularSeason Game17, Lions-Vikings2Egy nagyon nagy korszak zárult le a Vikings történetében, de méltó búcsút hoztak össze, hiszen a szezonfinálén megverték a Lions-t. 2013.12.29 az a nap, mely egy korszakot zár le a csapat történetében. 32 éven keresztül a Metrodome adott otthont csapatunknak és idén a Lions ellen búcsút vettünk a létesítménytől.

Nagyon hosszú időszak tele örömmel és bánattal, de nagyon szép emlékeink vannak innen és ezt köszönjük. A vasárnapi szezonfinálén a Vikings csapata összeszedte magát és legyőzte a csoportriválisát, ezzel megadva a tiszteletet a búcsúzó stadionnak.

Két olyan csapat csapott össze, akik már nem voltak érdekeltek a rájátszásában, mert addig nem tudták olyan eredményeket produkálni, hogy kiharcolják a továbbjutást. Ennek ellenére jó meccset vártunk sok ponttal, annak ellenére, hogy mindkét csapat legjobbja nélkül volt kénytelen kiállni.

Adrian Peterson-ról már szombaton tudtuk, hogy nem fog játszani, de Calvin Johnson-ról csak a meccs előtt értesültünk, hogy kihagyja a zárófordulót.

Nem hozott sok pontot a találkozó, nem teljesen erre számítottunk, de így is voltak szép egyéni teljesítményeket amik elősegítették csapatunk győzelmét.

A találkozó sokáig “unalomba” fulladt, hiszen jó pár drive lement úgy, hogy a csapatok nem tudtak érdemben hozzátenni semmit. 3 perccel a negyed vége előtt 2 playből átjátszottuk a pályát és TD-t szereztünk. Előbb Wright 19 yardos elkapással a félpályáig hozta a labdát, majd onnan Patterson 50 yardos futott TD-t szerzett és ezzel újabb NFL rekordot döntött meg, hiszen ő lett az első olyan elkapó, aki egy szezonon belül 3 TD-t tudott futni. Ezzel messze nem ért véget a rekorddöntögetése az ifjú titánnak.

A második negyedben csak Matt Cassel interceptionjét jegyezhettük fel, de ennek ellenére nem született pont egyik oldalon sem. Cassel amúgy nem játszott rosszul, de nem csak ezen a meccsen, hanem az egész szezonban mikor ő volt az irányító. Ezt az eladott labdát kivéve jó teljesítményt nyújtott.

A szünet után a védelem sajnos az öltözőben ragadt, mert a nyitódriveban a Lions úgy jött át a védelmen ahogyan csak akart és Reggie Bush 19 yardos TD-jével ki is egyenlítettek. Ennek köszönhetően Patterson meg tudta dönteni a franchise egyik rekordját, így 1393 yarddal már ő szerezte a legtöbb kickoff return yardot egy szezonon belül a csapat történetben. A negyed végén mezőnygólt rúghatott a vendég csapat, de Akers 52 yardról nem talált be, de büntetés miatt első kísérletet kaptak és folytathatták a támadást, ami átcsúszott a zárónegyedre és 25 yardról már nem hibázott Akers. A Lions átvette a vezetést, ideje volt lépnünk.

Megkezdtük a drive-ot, de Asiata egyik futása alkalmával elvesztette a játékszert, és a kedvező pozícióból újabb mezőnygólt ért el a Lions.

A negyedik negyed közepén egy vendég punt után Sherels 50 yardon keresztül hordta vissza a labdát és egészen az ellenfél 8 yardosáig jutott. Nem sok kellett volna, hogy TD-t szerezzen, de így is kiváló volt a futás. Két playel később Matt Cassel 8 yardos passzt osztott ki Cordarrelle Patterson-nak, aki az endzoneban állva elkapta a labdát és kiegyenlítette a találkozót, ráadásul Walsh extra pont kísérletével már át is vettük a vezetést.

A találkozó végéig megőriztük az egy pontos előnyt, ráadásul Matt Asiata megfutotta karrierje leghosszabb futási kísérletét, így már nem 12 hanem 39 yardos a legjobb futása. Asiata egyébként 14 futásból 115 yardot ért el, ez valamivel jobb, mint az Eagles elleni 30/51 -es teljesítménye.

Megnyertük tehát az utolsó mérkőzés a Metrodome-ban, mely a vasárnapi nappal befejezte működését. Nagy átalakulások várhatóak a holtidény során, akár már hétfőn történhetnek dolgok az edzői stábnál, de valami az súgja, hogy nagy mértékű változás nem fog létrejönni. Ez maradjon a jövő zenéje.

Sajnos nagyon sokat kell még aludni, hogy újra a pályán lássuk a srácokat, de kitartunk és augusztusban találkozunk a TCF Bank Stadium-ban.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com