A Redskins négy év után kirúgta Mike Shanahan-t

A Washington Redskins négy év után bejelentette, hogy kirúgta vezetőedzőjét Mike Shanahan-t. A general manager Bruce Allen viszont a helyén marad és teljes irányítást kap a személyügyi kérdésekben. A Redskins alaposan átalakítja edzői stábját hiszen mindössze hat edző marad a helyén és Ők is csak azzal a feltétellel maradnak, hogy az új vezetőedző fog dönteni a sorsukról.

Nem ez volt Shanahan pályafutásának legsikeresebb időszaka hiszen három alkalommal is csoportjának utolsó helyén végzett a Redskins. A tavalyi szezonban 10-6-os mérleggel zártak és bejutottak a rájátszásba de rögtön az első Seattle Seahawks elleni mérkőzést elvesztették. A mérkőzésen rásérült korábbi sérülésére az irányító Robert Griffin III és ez a sérülés rányomta bélyegét az idei szezonra is.

Shanahan irányítása alatt a Redskins 24 győzelmet és 40 vereséget szerzett az alapszakaszban.

RG3 csak az alapszakasz kezdete előtt bár nappal kapott zöld utat az orvosoktól de szemmel láthatóan nem volt egészséges és el is vesztették az első három mérkőzést. Az ezt követő 5 mérkőzésükből 3-at megnyertek de vereséget szenvedtek az utolsó nyolc találkozón. Egy ilyen sorozatot szinte egyetlen edző sem élne túl az NFL-ben.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com)