Jay Gruden lett a Washington Redskins vezetőedzője

A Washingotn Redskins a mai napon megtalálta következő vezetőedzőjét a Cincinnati Bengals offensive koordinátorának Jay Gruden-nek személyében. Gruden a csapat 29. vezetőedzője lesz. A szerződés részleteit még nem hozták nyilvánosságra de az NFL bennfentes Ian Rapoport információ szerint ötéves szerződést írtak alá Gruden-nel.

A vezetőedző kinevezése mellett kiderül, hogy a csapat következő offensive koordinátora a korábbi tight end edző, Sean McVay lesz.

Gruden pályafutásának legnagyobb részében az Arena Footballban és az Egyetemi ligában tevékenykedett. Játékosként négyszer, edzőként kétszer nyerte ArenaBowl-t. A Bengals-nál eltöltött három idénye előtt is dolgozott már az NFL-ben. 2002 és 2008 között a Tampa Bay Buccaneers támadói asszisztense volt, de vajon ki volt akkoriban a vezetőedző?

Jay testvére John volt akkoriban a Buccaneers vezetőedzője és rögtön az első évében megnyerte a Super Bowlt pont az ellen az Oakland Raiders ellen ahonnan érkezett. Ismerőssel is találkozhatott az interjún Gruden, hiszen még a Tampából ismeri a Buccanners akkori és a Redskins general managerét Bruce Allen-t.

Gruden neve a legtöbb vezetőedző nélkül álló NFL csapatnál felmerült és a mai napon eredetileg a Minnesota Vikings várta interjúra. Tegnap este lemondta a Vikings-os meghallgatását, mert mint utólag kiderült, elkezdték a Redskins-es szerződésének a pontosítását.

(nfl.com, Fotó: xnsports.com, cincinnati.com)