Kezdődik a tánc: jönnek a főcsoport-elődöntők

A főcsoport-elődöntőkkel folytatódik a profi amerikaifutball-liga rájátszása, ebben a körben kapcsolódik be az alapszakasz négy legjobb csapata.

Az Amerikai Főcsoportban (AFC) először egy igazi "klasszikusra", azaz a New England Patriots-Indianapolis Colts összecsapásra kerül sor. Ez a párosítás sokáig Tomy Brady és Peyton Manning különpárbaját jelentette, amelyből többnyire előbbi, a bostoniak háromszoros Super Bowl-győztes irányítója jött ki jobban.

A Coltsnál már második éve Andrew Luck vezeti a támadóalakulatot, akinek nem lehetnek túl jó emlékei a New Englandről, ugyanis 2012-ben - 2013-ben nem találkozott egymással a két csapat - 59-24-es vereségbe szaladt bele csapatával.

Az AFC másik meccsén a Denver Broncos a San Diego Chargerst fogadja: a coloradói gárda fantasztikusan szerepelt az alapszakaszban, veterán irányítójuk, Peyton Manning megdöntötte az egy idényben passzolt TD-átadások és yardok NFL-rekordját is.

A csapat igazi támadógépezet, ugyanakkor az egész szezon során egyetlen hazai vereségét éppen a San Diegótól szenvedte el, amely 27-20-ra diadalmaskodott a Mile High Stadionban.

A Nemzeti Főcsoportban (NFC) az első kiemelt Seattle Seahawks a New Orleans Saints együttesét látja vendégül. A Szentek az előző körben történetük során először nyertek mérkőzést idegenben a rájátszásban, így ez a teher már nem nyomja a vállukat.

Ezzel szemben Super Bowl-győztes irányítójuknak, Drew Breesnek várhatóan nehéz estéje lesz, hiszen a két csapat december 2-i összecsapásán, amelyet a hazaiak simán, 34-7-re nyertek, a Seattle védelme 147 yardon tartotta őt, amire 2006 óta nem volt példa.

Az NFC másik párharcában a Green Bay elleni fagyos, mínusz 20 fokos hidegben rendezett összecsapáson diadalmaskodott San Francisco 49ers a Carolina Panther vendége lesz. A két csapat alapszakaszbeli randevúján a Carolina idegenben diadalmaskodott egy igazi védekező derbin 10-9-re, ráadásul Colin Kaepernicket, a San Francisco irányítóját negatív karriercsúcsot jelentő hat alkalommal sackelték (földre vitel még a támadás kiindulási pontja mögött), valamint mindössze 22 átadásából 11 volt sikeres, mindössze 91 yardért.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, főcsoport-elődöntők: 
AFC:
New England Patriots (2.)-Indianapolis Colts (4.), vasárnap 2.10
Denver Broncos (1.)-San Diego Chargers (6.), vasárnap 22.40

NFC:
Seattle Seahawks (1.)-New Orleans Saints (6.), szombat 22.35
Carolina Panthers (2.)-San Francisco 49ers (5.), vasárnap 19.05

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Képek: androidheadlines.com, nflrush.com, washingtonpost.com

Címkék: playoff2014