Draft 2014 - Sammy Watkins (WR)

Jadeveon Clowney után következzen egy újabb nagy reményű játékos, az idei class legjobb elkapójának tartott játékosa, Sammy Watkins.

A játékos 1993. június. 14-én látta meg a napvilágot Floridában, Fort Myers városában. Balhés környéken nőtt fel, neki azonban sikerült ezen felülkerekednie. Kiváló középiskolai karriert tudhat magáénak, hiszen 133 elkapásból 2997 yardot és 36 TD-t ért el. Utolsó évében állami elődöntőig jutott a South Fort Myers High School tagjaként, ott azonban vereséget szenvedtek a Miami Norlandtől. Utolsó két évében all-state első csapatba választották, 2011-ben szerepelt a U.S. Army All-American Bowlon. Az egyetemre 5 csillagos prospectként érkezett és harmadiknak rangsorolták az elkapók között. Végül a Clemsont választotta a Florida, Florida State, Miami, Michigan és a Tennessee ellenében.

Nemcsak a futballpályán, hanem atlétikában is megállta a helyét, így valószínűleg a felmérőkön sem lesz problémája. Legjobb időeredményei:

  • 60 m: 6,91 s
  • 100 m: 10,29 s
  • 200 m: 20,97 s

Az egyetemre annak ellenére rögtön berobbant, hogy 2011-ben nem vett részt a tavaszi edzéseken. 82 elkapással, 1219 yarddal és 12 TD-vel zárt. 10 elkapást, 155 yardot és 2 touchdownt ért el az akkori címvédő Auburn ellen. Csapatában meccsenként ő hozta a legtöbb yardot és TD-t. 11 freshman rekordot döntött meg iskolájában. Sophomore éve nem a legszerencsésebben indult, 2012 májusában a campus rendőrség elfogta marijuana birtoklásával, ráadásul Adderall is volt nála. Büntetésként az első két mérkőzésen nem léphetett pályára. Az évet sokkal "csendesebben" zárta, 704 yardot és 3 TD-t ért el. Junior évében ismét visszatalált a helyes útra és egyetemi karrierje legjobb idényét produkálta (101 elkapás, 1464 yard, 12 TD). 2011-ből van egy kickoff utáni TD-je, egy évvel később pedig egyszer egy futás után ért az end zone-ba.

Erősségek: jól gyorsul, hamar eléri maximális sebességét. Jól követi a blokkokat és remekül koordinálja mozgását, hogy elmasírozzon az ellenfelek mellett. Nyílt területen is megnyeri a versenyt a védő ellen. Hatékony a LOS-n a press coverage ellen. Gyors lábmunkájának köszönhetően a route-oknál képes kitörni és megtalálni a zónák gyenge pontjait. Átlagon felüli labdaérzékkel rendelkezik, amelyben ráadásul fejlődött is az évek alatt. Kezeinek mérete is megfelelő, a pontatlanabb átadásokat is kezelni tudja. Türelemmel játszik, rutinosan kivár mielőtt teljes sebességre gyorsítana, megkeresi a jó útvonalakat. Az elkapás után önerőből is képes hasznos yardokat szerezni. A blokkolásból is kiveszi a részét.

Gyengeségek: átlagos magasság vékonyabb testalkattal, elférne rá még némi izom. Nincs elit sebessége. Nem elég fizikális, kevés szerelést tud lerázni magáról. Képes a dropra ha a közelében vannak. Megbízhatóbbnak kell lennie a kritikus átadásoknál. Tartóssága is kérdéses lehet. 2012-es drogbirtoklása miatt érdemes megvizsgálni személyiségét is.

Engem nagyon meggyőzött Watkins, szerintem magasan az idei év legjobb elkapója. Emiatt sajnos úgy gondolom, hogy simán top 10-es választott is lehet, persze lehet lesz olyan GM aki másba szeret bele. Mind középiskolában mind egyetemen szinte végig meggyőzően szerepelt, ezért azt gondolom, hogy képes lenne ezt hozni a következő szinten is. Nagy jövőt jósolok neki, leendő csapatában akár korszakos egyéniség is lehet. Ha Hakeem Nicks távozik és Watkins elérhető lesz a draft 12-dik választásánál, akkor én nem gondolkodnék azon, hogy kit válasszak.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu