A Detroit Lions Jim Caldwell-t nevezte ki vezetőedzőnek

A Detroit Lions tegnap bejelentette, hogy a Baltimore Ravens offensive koordinátorát Jim Caldwell-t nevezte ki a csapat következő vezetőedzőjének. Caldwell 13 éve dolgozik az NFL-ben és három éven keresztül az Indianapolis Colts vezetőedzője volt. Pályafutásának legnagyobb részében az irányítók edzője volt és a hírek szerint főként ennek köszönheti a mostani kinevezését.

"Az egész családom nevében szeretném kifejezni, hogy milyen izgatottak vagyunk Jim Caldwell vezetőedzői kinevezésével kapcsolatban. Meggyőződésünk, hogy Jim a megfelelő ember, hogy vezesse a csapatunkat és címeket nyerjen a szurkolóinknak." - William Clay Ford a Detroit Lions tulajdonosának és elnökének a nyilatkozatából.

Caldwell 2001-ben irányítóedzőként csatlakozott Tony Dungy edzői stábjához a Tampa Bay Buccaneers-nél. Egy évvel később követte a vezetőedzőt Indianapolisba ahol az irányítók edzője és a vezetőedző asszisztense lett. Dungy visszavonulását követően átvette a Colts irányítását. Csapatával 26-22-es alapszakasz, 2-2-es rájátszásbeli mérleget ért el és bejutott a Super Bowl-ba.

A 22 vereségéből 14-et 2011-ben, a Peyton Manning nélküli évben szenvedte el és a gyenge teljesítményt követően menesztette Caldwell-t. Napokkal később irányítóedzőként csatlakozott a Baltimore Ravens gárdájához és Cam Cameron december 10. elküldését követően a csapat támadókoordinátora lett. 2007-ben még edzőként, tavaly februárban viszont már koordinátorként nyerte meg a Super Bowl-t.

A Lions elsőszámú jelöltje Ken Whisenhunt volt, de a hírek szerint Caldwell is nagyon jól teljesített az interjúk során. A múlt heti meghallgatás során a Lions alapszakaszbeli mérkőzéseit elemezték. Matthew Stafford passzainál megállította a lejátszást és rámutatott, hogy mivel tudna neki segíteni. Caldwell irányítása alatt Stafford-al, Calvin Johnson-al és Reggie Bush-al egy nagyon komoly támadógépezetté válhat a Lions offense.

(nfl.com, Fotó: blackenterprise.com, pro32.ap.org)