Mike Glennon a legjobb újonc irányító!

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a csalódást keltő 4-12-es szezon nem feltétlenül a játékosok hibája volt, hogy nálunk jobb mérleggel teljesítő csapatok is kevesebb egyéni elismerést kapnak. Lavonte David és Gerald McCoy All-Pro válogatottsága után, újabb névvel bővült a lista. Mike Glennon ugyanis bekerült a Pro Football Writers of America All-Rookie keretébe.

Mike Glennon, a tavalyi draft harmadik körében került hozzánk a North Carolina State-ről. Greg Schiano szemlátomást már azokban az időkben sem igazán bízott Josh Freemanben. És a szezon közben lévő botrányoknak, és ramaty teljesítménynek köszönhetően, a negyedik játékhéten lehetőséghez is jutott Mike Glennon. 13 mérkőzésen léphetett pályára ebben az évben, leadogatott 19 TD passzt, és mindemellett dobott 9 interceptiont. A szezont végül pedig egy tekintélyes 83,9-es passer ratinggal zárta.

Ezek a számok elégnek is bizonyultak Glennon számára ahhoz, hogy a Buccaneers történetének legtermékenyebb újonca lehessen. Ráadásul ezen is túlmenvén, a 2013-as újonc irányítók közül is ő szerepelt a legjobban. Ezért kedden őt választotta a PFWA, irányítónak, All-Rookie csapatába, a meglévő 27 játékos mellé.

“Olyasvalami ez, amire büszke vagyok. Rengeteg munkát fektettem az idei évbe, de rengeteg segítséget kaptam a csapattársaktól is, akik a sikerhez segítettek. Remélhetőleg ezt tovább tudjuk építeni jövőre, már felkészültem a következő évre.” – nyilatkozta Glennon

A 2013-as évben, Mike Glennon lett a harmadik irányító akit kiválasztottak a drafton. Megelőzte őt a Buffalo-ban első körben választott EJ Manuel, és a New York Jets által második körben draftolt Geno Smith. Glennon egyike volt az öt újonc irányítónak idén, akik legalább egy mérkőzésen pályára léptek, azonban majd minden passzolást jelentő kategóriában társai fölé tudott nőni. És 2007 óta ez az első alkalom, hogy a PFWA All-Rookie keretébe, nem egy első körös újonc irányító kerül be.

Az idén leadogatott 2608 yardjával, a legsikeresebb újonc Buccaneer lett, a franchise történetében. Ahogy 19 TD passzával is. A 13 mérkőzésen, amin pályára lépett, pedig nyolcon is sikerült legalább két touchdown dobnia. Mi sem bizonyítja tehát jobban, hogy az elmúlt évek draftjai nem annyira voltak elvetéltek, mint mondjuk 2010-ben, hogy míg tavaly Mark Barront, Lavonte David-et, és Doug Martint is beválasztották az All-Rookie keretbe, addig idén Glennon is csatlakozhatott hozzájuk.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com