Mennyibe fájhat Beason?

A New York Giants végre talált egy kiváló linebackert Jon Beason személyében, akinek a szerződése azonban a végéhez ért. Ugyan mindössze egy hetedik körös választási jogért sikerült őt megszerezni, de ennek ellenére is óriási baklövés lenne, ha más csapathoz távozna. Az ESPN-től Dan Graziano a következőképp látja a helyzetet:

"Beason 3,25 millió dollárt keresett 2013-ban és ő is tudja, hogy ennél többet érdemel. A középső linebacker és ügynöke nagyjából a detroiti Stephen Tulloch (5 év, 25,5 millió, 11,25 millió garantált) és a baltimore-i Elvis Dumervil (5 év, 26 millió, 8.25 millió garantált) pénzét akarja. Beason csütörtökön lett 29 éves, így a hosszútávú szerződés nem elérhetetlen a számára. Ugyanakkor korábbi sérülései miatt nem valószínű, hogy ilyen távú és garantált összegű szerződést kapjon."

Egy korábbi írásban nagyjából hasonló szerződést jósoltam játékosunknak. Azt gondolom, hogy egy 5 éves szerződés elég merész lenne, Beasonnak maximum 3-4 éves kontraktussal kell megelégednie. Ismerve a játékos képességeit az évi 5-6 millió dolláros fizetés szerintem mindenképp korrekt. Mindkét fél érdeke az új szerződés megkötése, így azt gondolom végre nem egy új linebacker keresése lesz az offseason célja.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu