Draft 2014 - Darqueze Dennard (CB)

A New York Giants cornerbackjei nagyon sérülékenyek voltak az elmúlt években és 2013-ban gyakorlatilag csak Prince Amukamara volt az egyetlen minden mérkőzésen megbízható CB. Az idei class sajnos nem bővelkedik klasszisokban, most azonban következzen Darqueze Dennard bemutatása.

Főhősünk 1991. október. 10-én látta meg a napvilágot Georgiában. Középiskolai éveit a Twiggs County High Schoolban töltötte, ahol elkapóként és defensive backként szerepelt. Utolsó évében az offense-ben 40 elkapást, 502 yardot és 11 TD-t, a védelemben pedig 50 szerelést és 9 INT-t szorgoskodott össze. Egyeteméül a Michigan State-t választotta.

A college-ben nem sokat tétlenkedett és már sophomore évében 3 interceptiont szerzett. Ezt a számot hozta 2012-ben is, azonban legjobban senior évében szerepelt, mikor 62 szerelésig és 4 pickig jutott. A Spartans tagjaként a Big Ten konferencia bajnoka lett és az egyéni elismeréseknek sem volt híján. All-Big Ten és All-American első csapatba választották, valamint a legjobb egyetemi defensive backnek járó Jim Thorpe Award is az ő kezében landolt. Az elmúlt években a díjat olyan játékosok kapták meg, mint például Johnthan Banks, Morris Claiborne, Patrick Peterson és Eric Berry (2006-ban csapatunk játékosa, Aaron Ross volt a legjobb). Twitter profilképén hasonlít Victor Cruzra, unokatestvére, Alfonzo Dennard a New England Patriots tagja.

Erősségek: elég sebessége és agilitása van hozzá, hogy megtörje az elkapót és hatással legyen a futójátékra is. Kivívta az elismerést az ellenfelektől, a QB-k nem sokszor dobálnak az irányába. Hosszú ideig követni tudja az elkapót a downfielden. Ahogy számai is mutatják ball hawk játékos. Hatékony press coverage-ben. Jó irányváltási képességek. Képes a blitzre is. Mindkét oldalon szerepelt.

Gyengeségek: gyengén szerel. Coverage-ben képes a fegyelmezetlenségre, túl sok pass interference büntetést szedett össze. Jóval konzisztensebbnek kell lennie. Jobban használnia kell fizikalitását. A nagyobb méretű NFL elkapók ellen bajban lehet, szükség lehet a safety jelenlétére is.

Jó képességű játékosról van szó, akit azonban nem lehet az elit cornerbackek között emlegetni. A CBS-nél jelenleg ő az első helyen rangsorolt cornerback és jó eséllyel gazdára találhat már a draft első körében is, azonban inkább annak második felében. Nem egy atlétikai kiválóságról van szó, hanem "igazi" futballjátékos remek labdaérzékkel. Korrekt játékossá válhat profi szinten is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu