Lehet helye Brandon Myers-nek?

Felvetődik a kérdés, hiszen a tight end tavaly tavasszal nagy reményekkel érkezett New Yorkba, de nem felelt meg az elvárásoknak. Szinte mindenki visszasírta Martellus Bennettet, akit csapatunk nem tudott megfizetni. Vajon továbbra is marad Myers, vagy új tight endet alkalmaznak Coughlinék?

A TE kérdés egyébként is évek óta visszatérő probléma, szinten minden évben új játékost láthatunk a kezdőben. Bennett előtt Jake Ballard volt a meglepetésemberünk, előtte pedig a sérülékeny Kevin Boss játszott ebben a pozícióban. Mind sokat köszönhettek a korábbi tight end edzőnek, Mike Pope-nak, aki néhány napja távozott. Ez elsősorban az új offensive coordinator, Ben McAdoo érkezésének köszönhető, aki egy új sémát is hozhat magával. Ez a rendszer akár Myers-nek is jobban feküdhet.

Játékosunk 47 elkapással, 522 yarddal és 4 touchdownnal zárta az évet, ez pedig jócskán elmaradt 2012-es teljesítményétől. Ráadásul a Bears elleni vereséget is magára vállalta, mikor nem tudta elkapni Manning átadását. Pope munkája azért meglátszott rajta is, hiszen nagyot fejlődött blokkolásban. Ugyan továbbra is az elkapás a fő profilja, de limitáltan blokkolni is tud. Balszerencséje, hogy erre sokkal nagyobb szüksége lett volna. Elkapásokban a visszafogottabb számok ellenére sem volt rossz, mindössze háromszor droppolt és a felé repülő átadások 70%-a elkapás lett.

Kevin Gilbride visszavonulása után azt mondta, hogy Myers inkább második számú TE-nek lett volna ideális. Van is benne valami, többet kellett volna hoznia. Olcsóbban is találni más játékost, aki ezt a teljesítményt hozza. Myers évente 4,375 millió dollárt kereshet a következő három esztendőben, elküldése azonban dead money-t is vonna maga után.

És vajon megy vagy marad? Nem tudhatjuk McAdoo-nak mi a terve vele, de én azt gondolom jobban járnánk vele ha távozik. A draft class erős lesz, szabadügynökök mindig vannak, lehet találni olyan játékost aki pótolja Myers-t. Kár érte, hiszen végre lett volna egy olyan tight endünk, aki hosszú ideig csapatunk tagja lehetett volna.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu