Mit szól ehhez Revis Úr?

Bizonyára sokan láttátok az NFC főcsoport döntőjét, melynek végén Richard Sherman kissé megőrült és a kamerák kereszttüzében világgá kürtölte: “Én vagyok a legjobb cornerback!”

Persze Sherman hozzátett még ezt meg azt, többek között, hogy mennyire is “imádja” ő a 49ers elkapóját Michael Crabtree-t, de egy Bucs blogon ezek csak mellékzöngék.

Sherman nagy trash talker, ezt tudjuk. De minden esetre elkezdtem agyalni azon, hogy azért van a mi csapatunkban is egy cornerback, akit azért nagyon sokan a jelen pillanatig a liga legjobb cornerback-jének tartanak. Persze, hogy Revisről van szó.

Kíváncsiságból meg is néztem a szezon végi számadataikat összehasonlítás képpen.

Darrelle Revis: 0 touchdown, 1 sack, 2 interception (3 yard nyerés), 2 forced fumble, 50 tackle és 11 db. levédekezett passzkísérlet.

Richard Sherman: 1 touchdown, 8 interception (125 yard nyerés),49 tackle és 16 levédekezett passzkísérlet.

A legmeglepőbb számadatok azonban csak most jönnek. Amíg Revis esetében egy 2007-es első körben draftolt játékosról beszélünk, addig Sherman 2011-ben egészen az 5. körig kellett, hogy várjon a Seahawks ölelő karjaira. Még meglepőbb, hogy amíg Revis ez évi fizuja 16 millió volt, addig Sherman esetében ezért a produkcióért mindössze 465 ezer!!!

Persze nehéz erre mit mondani tudom és talán ki sem jelenthető, hogy most melyikük is a jobb cornerback, de egy bizonyos, a számadatok és a honorárium óriási elcsúszásban van. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy Sherman újonc szerződése még csak most fog lejárni a következő évad után és bizonyára annak a csapatnak is mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia, aki a soraiban akarja tudni őt.

Egy hangsúlyozható ki az esetből. Ugye milyen jól jár az a csapat, akik hátsó körökben is tudnak jól draftolni? Olyan szívesen látnék már egy ilyet a Bucs háza táján is!

Egyébként nem tudok róla, hogy Revis bármilyen formában is reagált volna Sherman kijelentésére, de azt tudhatjuk, hogy még a Jets játékosaként, elmúlt év februárjában volt egy szóváltása Shermannel.

Sherman akkor ezt mondta, utalva arra, hogy neki 2 év után 12 interception volt a neve után, míg Revis 6 év  alatt 16-nál állt: “A férfiak hazudnak. A nők hazudnak. A számok nem hazudnak.”

Revis emígyen válaszolt akkor: ” Nem láttam még férfit, aki ennyit jártatná a száját. Mint egy nő. Folyamatosan emlegeti a nevem. Ülj le kölyök és várj a sorodra!”

Lehet, hogy elérkezett Sherman ideje? De jó lenne tudni, hogyan vélekedik erről most Darrelle Revis!

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com