Maurice Jones-Drew készen áll a továbblépésre

A Jacksonville Jaguars running backje Maurice Jones-Drew tegnapi nyilatkozatában elárulta, hogy készen áll a továbblépésre ha nem akarnak hosszabbítani vele az offseasonban. MJD márciusban tölti be a 29. életévét, a tavalyi szezonban karrierjének legrosszabb szezonját produkálta így nem a legszerencsésebb időszakban jár le a szerződése.

"Nem igazán tudom, hogy mennyi esély van erre. Nyilvánvalóan itt szeretném befejezni a pályafutásomat de ez nem feltétlenül csak rajtam múlik. Azt tudom irányítani, hogy milyen komolyan dolgozom az offseasonban. Majd meglátjuk hogyan játszanak errefelé. Majd meglátjuk mi lesz ha eljön az idő." - nyilatkozta Jones-Drew.

A futó 803 futott yardot szerzett tavaly. Ennél kevesebbet csak két éve és a második szezonjában produkált. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy két éve folyamatosan sérülésekkel bajlódott, mindössze 6 mérkőzésen léphetett pályára, míg a második profi szezonjában nem Ő volt a Jaguars kezdő running backje.

Tavaly 15 mérkőzésen lépett pályára és futókísérleteiből átlagosan 3.4 yardot szerzett. A korábbi legrosszabb mutatója 4.2 yard/kísérlet volt így jól látszik, hogy a tavalyi érték bőven elmarad a tőle és egy franchise futótól elvárt teljesítménytől.

A lejáró négy éves, 30 millió dolláros szerződése szerint 7.628.750 dollárt átlagolt évente. Ezzel az összeggel az 5. helyet foglalja el a 217 running back között. A következő szerződése esetén is hasonló számokban gondolkodhat MJD de egy sérülésekkel tarkított, majd egy gyenge tavalyi szezont követően nem biztos, hogy ez összejöhet a számára.

(nfl.com, Fotó: therichest.com, nfl.si.com)