Draft 2014 - Greg Robinson (OT)

A jó képességű támadó falemberekből idén sincs hiány, Jake Matthews után itt a redshirted sophomore éve után már a draftra jelentkező Greg Robinson is.

A játékos 1992. október. 21-én született Louisianaban, Thibodaux városában. Már középiskolában nagy sztárnak számított, a Rivals.com a második legjobb guardként rangsorolta, Louisiana államban pedig összességében a negyedik legjobb prospectnek tartották.

2011-ben redshirtöt kapott, majd 1 évvel később az Auburn bal oldali tackle-jeként dobták be a  mély vízbe. Sophomore évére tovább fejlődött és All-SEC első csapatba választották. Csapatával SEC bajnok lett és az egyetemi döntőt jelentő BCS Bowlon is szerepelhetett, ott azonban vereséget szenvedtek a Florida State ellen.

Erősségek: hamisíthatatlan kombináció erőben, méretben és mozgáskoordinációban. Prototípus felépítése van az NFL-hez, széles vállak, hosszú karok és vastag lábak jellemzik. Jó kézhasználattal megtartja emberét futásblokkoláskor, könnyen hajlítja be térdét és iszonyatos erővel tudja eltolni emberét, akár néhány yarddal a LOS elé. Lábával végig dolgozik, remek ösztönök és testkontroll. Elég gyors a downfielden történő blokkokhoz is, meglepően könnyed mozgásával elkapja emberét a második vonalban. Megvannak azon fizikai tulajdonságai, melyeket a scoutok keresnek egy left tackle-ben. Rugalmassága jó, hosszú karjaival eléri a pass rushereket és távol tartja őket a zsebtől. Rendkívüli tehetség, aki még mindig tud hova fejlődni.

Gyengeségek: mindössze két éves tapasztalattal rendelkezik és egy eléggé egyszerű rendszerből érkezik. Ugyan elkapja a szélen a rushereket, de jobb lábmunkára van szüksége, különben profi szinten több holding büntetést is beszed majd. Kicsit magas testtartással várja a snapet. Swim move-val meg lehet verni. Mindössze 2009 óta (HS junior éve) játszik a támadófalban.

Kivételes tehetség, aki jelenleg a második helyen rangsorolt falember. Kis tapasztalata ellenére rendkívül érdekes prospect és könnyen gazdára találhat akár már a top 10-ben is. Csapatunk számára is hasznos játékos lehetne, aki megerősítené a legyengült támadófalat.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu