Holdout várhat a Cardinals védőjére

Az Arizona Cardinals cornerbackje Patrick Peterson a holdoutot sem tartja kizártnak amennyiben a csapat nem ajánl fel számára egy megfelelő szerződést. A 2011-es Draft elsőkörös választottja szerződésének utolsó évébe lép és már a szezon előtt be akarja biztosítani a jövőjét. Az elkapó Larry Fitzgerald szerződésének átstrukturálásával felszabadult némi hely a fizetési sapkában amit akár Peterson új szerződésére is elkölthet a Cardinals.

"Nem tudok most többet mondani. Az ügynököm és én még nem beszéltük át a lehetőségeimet. Remélem kihozunk majd valamit az ügyből. Valaminek történnie kell, átstrukturálhatjuk a szerződésemet vagy valami hasonlót tehetünk, várnunk kell és meglátjuk, hogy mi történik." - nyilatkozta Peterson az NBCSN-n.

Peterson-t a következő szezonban 2,888,114 dolláros alapfizetés és 2,975,818 dollár időarányos bónusz illeti meg. Az újonc szerződésével anyagilag a 29. helyet foglalja el a cornerback-ek között így némileg érthetetlen a sietsége.

Másfelől viszont hihetünk Peterson-nak hiszen ügynöke Joel Segal 2011-ben egy másik ügyfelét, a Tennessee Titans running backjét Chris Johnson-t holdoutra küldte. A futó esetében a sztrájk egy 53.5 millió dolláros (30 millió garantált összeg) szerződést hozott a sztrájk.

(Kép: profootballtalk.nbcsports.com, wcsspeedtraining.com)