Vinatieri és a négy pontos mezőnygól

Az utóbbi időkben folyamatosan a rúgások megváltoztatásáról lehetett hallani az NFL-ben és az elméletek mellett a gyakorlatban is láthattunk egy változtatást hiszen az idei Pro Bowl-on eltörölték a kezdőrúgást. Most azonban egy más változtatással, a 4 pontos mezőnygóllal rukkolt elő Adam Vinatieri. Az ötlet eredetileg nem tőle származik de mindenképpen érdemes komolyan venni ha a veterán négyszeres Super Bowl győztes kicker véleménye szerint is meg kellene fontolni.

Az Indianapolis Colts jelenleg 41 éves kickere szerint az utóbbi években nagyon feljavultak a rúgók teljesítményei. Korábban 70%-os teljesítménnyel is a liga legjobbja kickere lehetett valaki míg ma már csak évi egy-két kísérletet rontanak el a legjobbak. Vinatieri véleménye szerint éppen ezért kellene megfontolni az ötletet.

Az elgondolás szerint 4 pont járna az 50 yardnál távolabbi mezőnygólokért. Vinatieri véleménye szerint így a mérkőzések végén az edzők dönthetnének, hogy döntetlen közeli mérkőzés esetén 47 yardnál a hosszabbításra, vagy egy büntetéssel a győzelemre mennek rá. Ezen felül pedig két mezőnygóllal behozható lenne touchdown és az extra pont is.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com)