Hogyan fejlődhet Cam Newton?

Hogyan tud Cam Newton tovább javulni a negyedik szezonjában, mint NFL QB? Newton egy új szintre emelte a játékát 2013-ban, karrier csúcsot jelentő 24 touchdown passzával, 61,7 százalékos sikeres passz arányával és 88.8-as QB rating-jével. Ő lett az egyetlen játékos az NFL történetében, aki több, mint 50 TD passzt (64), és 25 vagy több futott TD-t (28) teljesített három év alatt. Mindezt ráadásul karrierjének első három évében.

Az összes szám közül a leginkább figyelemre méltó a Carolina 12-4-es rekordja. Newton és a Panthers hat játékot nyert újonc évében és hetet a második évben, mielőtt a playoff-ba jutott volna a csapat 2013-ban. Legjobb szezonjában, Newton négy mérkőzést eldöntő drive-ot vezetett - kétszer annyit, mint az első két szezonjában.

Mégis, Newton még mindig tud hová fejlődni. Folyamatosan fejlődik, amikor a zsebben dolgozik, tanulja, hogyan kell dobni a labdát, ahelyett, hogy sack-et kapna, egyre pontosabbak a dobásai.

Láttuk, hogy amikor Cam-nek van ideje a zsebben, akkor rendben történnek a dolgok. Nem kellene a Panthers-nek javítani a támadófalat a drafton, és a szabadügynökökből?

Newton bebizonyította, hogy hatékony zseb passzoló, de mint mindenki az ő pozíciójában, akkor a legjobb, amikor a támadófal védelmet nyújt. Newton támadófala megváltozott tavaly, különösen guard pozícióban. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a fal azonnal "feljavul", amint visszatér a kezdő bal guard Amini Silatolu a következő szezonban.

A 2012-es második körben draftolt játékost egy térdsérülés kiszorította a csapatból a szezon negyedik mérkőzésén. Silatolu újra csatasorba állhat, amikor a Panthers holtszezon programja megkezdődik áprilisban. A guard pozícióban továbbá ott van Edmund Kugbila, egy negyedik körös pick 2013-ban, aki újonc szezonjában nem tudott pályára lépni sérülések miatt.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Kép: thecovertwo.com