Draft 2014 - Anthony Barr (OLB)

Jöjjön egy olyan játékos, akit láttam már egy-egy mockban csapatunkhoz írva, de nem szeretném azt, ha őt draftolnánk. A bejegyzésből az is kiderül miért van ez így.

Anthony Barr 1992. március. 18-án látta meg a napvilágot Indiana államban, South Bend városában. Ugyan ott született, a hometownja mégis Los Angeles. A Loyola High School tagjaként junior évében All-state running backké vált, miután 1890 yardot és 20 TD-t ért el. Utolsó középiskolai évét bokatörés miatt kihagyta, így pedig a 2010-es U.S. Army All-American Bowlon sem tudott részt venni. A Rivals.com 4 csillagos prospectnek és California 8-dik legjobb játékosának ítélte. Egyeteméül végül a UCLA-t választotta a Notre Dame ellenében.

Első két egyetemi évében a támadók között szerepelt running back, elkapó és tight end pozíciókban. Junior évére linebacker lett belőle és alaposan bejött a váltás, hiszen az egyetemi liga legjobbja lett 13,5 sackkel. All-Pac-12 első csapatba választották. Ugyan első körös potenciállal rendelkezett, mégis visszatért egyetemére senior évére is. Megérte visszatérnie, hiszen 10 sacket szerzett és egyéni elismerésként a Lott IMPACT Award is az övé lett.

Erősségek: talán a legjobb tulajdonságai az egyensúlyérzék, laterális agilitás, gyorsulás, melyekkel ki tud törni az open fieldre és lezúzni a labdás játékost. Kiváló kombináció méretben és egyensúlyban. Hosszú karjai vannak, azonnal kilő a labdára és a lehető legrövidebb idő alatt oda is ér. Emiatt előnyben van a passz blokkoló játékosokhoz képest. Junior éve után fokozott  figyelmet és double teamet kapott, de így is helytállt. Számos holding büntetést erőszakolt ki. A swim move-ot és a bull rush-t is hatékonyan használta.

Gyengeségek: tovább kell fejlődnie futás ellen. Egyelőre tesztelni kell még coverage-ban. Leginkább csak 3-4-es rendszerben használható. Elég nyers, gyorsan fel kell vennie a ritmust, különben kezdetben csak szituációs pass rusher lesz az NFL-ben.

Azt láthatjuk, hogy jó alapanyaggal van dolgunk, hiszen Barrnak alaposan bejött a posztváltás és az NCAA-ben azonnal a liga egyik legjobb passz siettetője tudott lenni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy 4-3-ba teljesen alkalmatlan lenne. Tömege valahol 240-250 font között járhat, ez pedig kevés ide. Első körben nem szabad ilyen játékost választani defensive end posztra. Egyébként sem ez a legnagyobb need, és egy teljesen rendszeridegen játékos behúzása óriási kockázatot rejtene.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu