Sammy Watkins felcsapna Kalóznak…

0219_2ana… yo ho és egy hordó rum! Mert, hogy ez akár egy kalóznóta is lehetne. Korábban több diskurzust tartottunk Buccaneer barátommal, hogy készítsünk-e afféle kis beszámolót nektek, a különféle matekozásól, melyik valós, vélt, vagy magát csak szakértőnek tartó egyén, kit jósol a Buccaneers első körös választásának a drafton. Végül elvetettük az ötletet, mert egyszerűen olyan szinten fogalma sincs senkinek mi járhat Lovie Smith fejében, hogy az első körös prospectek kapcsán, már kb. 15-20 játékosra is tippeltek.

Most mégis kivételt tennék, és mesélnék kicsit valakiről. Egy Sammy Watkins nevű srácról. Aki, mint elkapóként tevékenykedett egyetemi évei alatt. Korábban már említettük nektek Jadeveon Clowney nevét, aki az egész draft osztály egyik legnagyobb tehetségének lett kikiáltva, és nem csak a maga, defensive end pozíciójában. Nos Sammy Watkins-szal is ez a helyzet, szintén az egész draft egyik kiemelkedő játékosának tartják, és szintén nem csak a saját pozíciójában.

Azt már korábban kifejtettem egy írásomban, hogy véleményem szerint egyáltalán nem az elkapóinkat kéne erősíteni. Hisz valójában semmi gond nincs a Vincent Jackson, Mike Williams párossal. Bár tettem ezen megállapításomat azelőtt, hogy Williams-ről nyugtalanító híreket kaptunk a holtszezon során. Viszont továbbra is tartom azt az elméletet, hogy a Tampa Bay-nek elkapó szinten, csak a keretet kéne mélyítenie, a szabadügynök piacról. Hisz hiányt ezen a téren leginkább slot recieverekből szenvedünk. Ezért pedig teljesen fölösleges elpazarolni egy első körös draft picket.

Persze nem mindenki osztja a véleményemet. Vannak akik szerint ez továbbra is egy súlyos hiánypozíció. Pedig én biztos vagyok benne, hogy Vincent Jackson ott van a liga legjobb 5 elkapója között. Néhányan pedig úgy látják, hogy ha már a Buccaneers ragaszkodik Mike Glennonhoz, akkor teljesítményét két Vincent Jackson szintű elkapóval lehetne jelentősen növelni. Magyarán szólva neki csak előre kéne dobnia a labdát, majd a Vincent Jackson stílusú elkapók egyszerűen bárhol utolérik, bárhol befutják, és bármennyi védő között leveszik. Ahogy azt többször is láthattuk már V-Jax-től. És bizony itt jön képbe Sammy Watkins, aki bizony hasonló kaliberű játékos, mint Jackson.

És, akkor visszakanyarodván az elejére. Hogy miért is döntöttem úgy, hogy írok pár szót Sammy Watkins-ról? Azért, mert Watkins eldöntötte, hogy ő márpedig az idei draft hetedik választottja lesz, és a Tampa Bay Buccaneers fogja őt kiválasztani. Elhatározta tehát, hogy egy évvel korábban elhagyja a clemson-i Tigrisek csapatát, és megméretteti magát az NFL vizein. Több szakértő osztja az adjunk Mike Glennonnak játszótársakat elméletet. Azonban Watkins is úgy döntött ehhez a gárdához szeretne tartozni, hisz kiposztolt magáról egy képet, “hetedik választás, Tampa Bay Buccaneers, Sammy Watkins” felirattal. Ráadásul a képen ő látható, a Buccaneers szerelésében:

0219_3ana

Persze ezt egyáltalán nem ő fogja eldönteni, hanem a Lovie Smith – Jason Licht duó. De egyáltalán nem rossz marketing fogás ez Watkins-tól, és/vagy játékosügynökétől. Hisz tudjuk, hogy Tampa Bay egy olyan hely, ahol a szurkolók tudnak nyomást gyakorolni a tulajdonosi körre. És biztos pozitív tény, ha egy játékos jelzi, hogy “itt vagyok, készen állok, számíthattok rám, hozzátok akarok tartozni.” Persze valószínűleg nem csak a szurkolók, de a vezetés számára is szimpatikus lehet. Hisz ennek a sportnak az egyik legfontosabb alapja, az elkötelezettség.

A kötődés oka persze maga Florida is lehet, hisz Watkins is itt nőtt fel, South Forth Myers, egy eléggé zűrös környékén. Azonban a sport segítségével sikerült innen kitörnie, és már a középiskolában is egész kiváló játékos volt. Mondjuk a balhékat azért neki sem sikerül teljesen kerülnie. 2012-ben például a clemson-i kampusz rendőrsége tartóztatta le marihuána birtoklásáért. Ráadásul ugyan ebben az évben két mérkőzéses eltiltást is kapott tiltott szerek, egész pontosan adderall használata miatt. A tavalyi évet viszont már elit formában zárta az egyetemen, 1464 elkapott yarddal és 12 TD-al. Ráadásul ebben az évben a Tigrisek egy drámai mérkőzésen megnyerték az Ohio állambeli Orange bowl-t is.

Rendkívül dinamikus sportoló, nagyon sokan hasonlítják egykori csapattársához, a Houston Texans 2013-as első körös választottjához, DeAndre Hopkins-hoz. Iszonyatosan jól gyorsuló elkapó, hamar eléri maximális sebességét, ezen felül kiválóan kezeli a blokkokat. Remekül vált irányt az útvonalain. Nyílt területen kiválóan lerázza a védőket. És az elmúlt években rengeteget fejlődött a labdakezelése. Gyengeségének tartják viszont átlagos magasságát, és azt mondják, hogy pár kiló izom még elférne rajta, mielőtt az NFL világába látogat. Hisz így elég könnyű öt szerelni.

És azon túl, hogy Watkins szívesen felcsapna haramiának, rengeteget fürödtünk már be adderallt, marihuánát és egyéb nyalánkságot előnyben részesítő játékosokkal. A football iránti elhivatottságát és játéktudását azonban nagyon nehéz kétségbe vonni. Mit gondoltok, ti is szívesen látnátok Watkins-t a Tampa Bay csapatában, vagy csak ő saját magát?

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com