A Browns elküldte a legjobb védőjét

A Cleveland Browns tegnap bejelentette, hogy elküldte a linebacker D'Qwell Jackson-t. A csapat hivatalos közleménye szerint a döntés kölcsönös megállapodás alapján született. Jackson korábban elárulta, hogy a csapat megpróbálta átstruktúrálni a szerződését de a kínált tervezet nem felelt meg a számára. A védő elküldésével a Browns megspórolt 4.1 millió dollárnyi kerettagsági bónuszt amit március 15.-én kellett volna kifizetni a linebackernek.

Jackson két éve 42.5 millió dolláros szerződést kötött a Browns-al. Egy tavaly decemberi nyilatkozatban elárulta, hogy valóságos sokként érné, ha a következő szezonban más csapat mezében kellene pályára lépnie.

A jelenleg 30 éves játékos a csapat egyik legjobban kedvelt játékosa volt. A védelem alappilléreként szinte az összes védelmi snapnél pályán volt a tavalyi szezonban és a legtöbb tacklet szerezte a Browns játékosok közül. Nyolc éves pályafutása során 824 tacklet, 11.5 sacket 8 interceptiont és 5 kierőszakolt fumblet szerzett.

Jackson elküldésével nagyon erőtlen maradt a Browns rostere a középső linebacker posztján így több játékos érkezésére is lehet számítani a következő hónapokban. Jackson viszont nagyon gyorsan meg fogja találni a következő csapatát hiszen nagyon jó a megítélése a ligán belül.

(nfl.com, Fotó: cleveland.com, chronicle.northcoastnow.com)