Super Bowl győztes védőt szerződtetett a Jaguars

A Jacksonville Jaguars bejelentette, hogy szerződtette a Seattle Seahawks korábbi játékosát, a defensive end Red Bryant-et. A Jaguars négyéves, 17 millió dolláros szerződést kötött a védővel. Bryant így újra együtt dolgozhat korábbi edzőjével a Jaguars jelenlegi vezetőedzőjével Gus Bradley-el aki korábban négy éven keresztül a Seahawks defensive koordinátora volt.

Bryant eddigi hat éves profi pályafutását a Seahawks-nál töltötte, az utolsó három szezonban csak egyetlen mérkőzést hagyott ki de a fizetési sapka probléma miatt pár hete elküldték a csapattól. A Pro Football Focus a tavalyi szezon 15. legjobb defensive endjének választotta (4-3-as rendszerben).

Mivel négy éven keresztül együtt dolgoztak Seattleben ezért Bryant értelemszerűen jól illeszkedik az edző rendszerébe. Jól szerepel a futások megállításánál és a védőfal több posztján is bevethető ami rugalmasságot ad majd a Jaguars védelmének. Hiányossága, hogy nem remekel a pass rushban, egész karrierje során minödssze 3.5 sacket szerzett így erre a posztra még igazolnia kell a Jaguarsnak.

(nfl.com, Fotó: arrowheadaddict.com)