A Raiders 42.5 millióért szerződtette Rodger Saffold-ot

Miután tegnap este elvesztettük az offensive tackle Jared Veldheer-t az Oakland Raiders bejelentette, hogy sikerült támadófalembert szerződtetni a pótlására. A Raiders ötéves, 42.5 millió dolláros szerződést kötött a St. Louis Rams korábbi guardjával Rodger Saffold-al. A szerződés 21 millió dollárt garantál a guardnak.

Saffold-ot a Rams guardként játszatta és a többi érdeklődő csapat is erre a posztra akarta szerződtetni de Oaklandbe kimondottan Veldheer pótlására érkezett így a bal tackle posztján láthatjuk majd a következő szezonban. Majd kiderül, hogyan sikerül a posztváltás.

Veldheer-el összehasonlítva a két játékos közti legnagyobb különbséget a lejátszott mérkőzések száma jelenti. Egyszerre kezdték meg profi pályafutásukat de Saffold térd- (több alkalommal), nyak-, váll- és mellizomsérülés miatt csak 28 mérkőzésen léphetett pályára a maximális 48 helyett.

Reméljük jót tesz majd az új játékosunknak a környezetváltozás és újonc szezonjához hasonlóan végig tudja játszani a következő szezont. Csak halkan jegyzem meg, hogy Veldheer szintén ötéves, de "csak" 37.5 millió dolláros szerződést kötött az Arizona Cardinals-al.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: nflspinzone.com, bleacherreport.com)