A Carolina Panthers elbocsátotta Steve Smith-t

13 NFL szezon után, amit mind a Panthers-nél töltött, Smith több mint 30 karrier, szezon és mérkőzés franchise-rekordot tart az offense-ben és a speciális csapategységben. Vezeti a Carolina örökranglistáját 75 touchdown-nal (67 elkapott, hat visszahordott, két futott), 836 elkapással, 12197 yarddal és 43 mérkőzésen ért el 100 vagy annál több yardot. Smith csapat rekordot ért el azzal, hogy 106 egymást követő mérkőzésen mutatott be elkapást. A második helyen áll a csapat történetében 182 mérkőzéssel, 161 alkalommal volt kezdő, és 454 pontot szerzett.

"Steve Smith volt az egyik legjobb elkapó az NFL-ben több mint egy évtizede, és a franchise arca volt a csapat történelmének nagy részében,"mondta Dave Gettleman vezérigazgató. "Ez nem volt egy könnyű döntés. Csapatként tettünk egy lépést előre tavaly, de egy alakuló csapat vagyunk, amely része az NFL-nek." 

"Steve fontos része volt ennek a csapatnak, amikor vezetőedző lettem, és mielőtt ideérkeztem," mondta Ron Rivera vezetőedző. "Ő egy nagyszerű versenyző Hall of Fame mutatókkal és nagy hozzájárulást tett a közösségünknek."

2013-ban Smith 64 elkapással 745 yardot és négy TD-t szezett, ő lett a 29. játékos az NFL történetében, aki 800 elkapást teljesített karrierje alatt, és a 22. játékos, aki elérte a 12000 yardot.

Az ötszörös Pro Bowl-er (2001, 2005, 2006, 2008, 2011) Smith a 11. helyen áll az NFL történetében a 100 yardos mérkőzések, 19. az elkapott yardok és 25. az elkapások tekintetében.

Dave Gettleman nyilatkozata Steve Smith elbocsájtása után:

"Amikor elvállaltam ezt a pozíciót, tudtam, hogy nehéz döntéseket kell majd meghoznom. Ha egy történelmi jelentőségű veterán játékos érintett, akkor talán az a legnehezebb döntés az összes közül. A döntés, amit nem szabad félvállról venni. Azonban, miután sokat gondolkodtam, úgy érzem, hogy ez a helyes döntés. 

Mint ahogy eddig is, minden döntés a Carolina Panthers hosszú távú érdekeit hivatott szolgálni. Döntések, amik vagy népszerűek vagy népszerűtlenek, és meg kell tenni a jó érdekében, és rendkívül fontos, hogy érzelemmentesen történjen.

Néha úgy tűnhet, hogy a rövid távú érdekek fognak sérülni, és biztosíthatom önöket, hogy nem áll szándékunkban visszalépni a 2013-as eredményekhez képest. Ennek ellenére, mint minden NFL csapat, alakulunk, ahogy megpróbáljuk a legjobb helyzetet kialakítani a következő évre. Amikor Mr. Richardson alkalmazott engem, megígértem neki, hogy a cél az, hogy távozásomkor a Panthers jobb helyzetben legyen, mint amikor jöttem. Minden erőfeszítésem ennek szellemében történik.

Az elkövetkező néhány hónapban lesz lehetőségünk a szabadügynök piacról és a draftról javítani a névsort. Vannak fiatal játékosok, aki kapnak egy lehetőséget. Nagyon bizom az értékelési folyamatunkban.

Steve egy csodálatos karriert töltött a Carolina Panthers-nél. Őszintén kívánom neki és feleségének, Angie-nek, Isten minden áldását."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Kép: guysnation.com, footballplayersdeluxe.blogspot.com